Nieuws voor rijscholen

rijinstructeur worden

Nederlanders niet enthousiast over rijexamen zelfrijdende auto

maandag 26 november 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een ruime meerderheid van de Nederlandse automobilisten,77 procent, denkt dat hij/zij zou slagen bij het opnieuw afleggen van het rijexamen. Bijna de helft van de Nederlanders,47 procent, vond het rijexamen een van de spannendste gebeurtenissen in het leven. Onder de Nederlandse vrouwen vond zelfs meer dan de helft (56 procent) dit. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Autoscout24.

Lesautolease.nl (advertentie)

Mannen zelfverzekerder

Wellicht dat bij de vrouwen de zenuwen eerder parten gespeeld hebben want  slechts 41 procent van de vrouwen geeft aan het rijbewijs in één keer gehaald te hebben, tegenover 58 procent van de mannen..En nog steeds zijn de mannen zelfverzekerder over de eigen rijkunsten dan de vrouwen want maarliefst 82 procent van de mannen denkt nu weer te slagen als zij moeten afrijden. Bij de vrouwen ligt dit op 72 procent. Over het theorie-examen hebben de ondervraagden dan weer wel twijfels; 55 procent denkt daar weer voor te zullen slagen.

Rijexamen te duur

Een meerderheid van de Nederlanders, 80 procent vindt het rijexamen te duur. Opvallend genoeg had slechts 35 procent geen budget om na het rijexamen een auto te kopen. Autoscout legde aan de deelnemers ook de vraag voor of ze in de toekomst rijexamen zouden willen doen in een zelfrijdende auto. De meerderheid was niet enthousiast. Een derde van de mannen (34%) vindt dit een goed idee, tegenover een kwart van de vrouwen (25%).
 
 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!