Nieuwe bijscholing over voorrangsvoertuigen door echte specialisten

bijscholing 47 incidentmanagement

In september wordt de nieuwe bijscholing “Hoe te handelen als een voorrangsvoertuig u nadert” gegeven bij De VerkeersAcademie in Nieuwegein. Om meerwaarde aan de training te geven werken ze met echte specialisten. “Dat is ook wat de branche wil.”

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. In het verkeer kom je tijdens de rijles een voorrangsvoertuig tegen. De leerling raakt licht in paniek en weet niet wat te doen. Dat gebeurt dus veel vaker. Het onvoorspelbare gedrag van wegebruikers is een groot probleem voor hulpdiensten.

Niet alleen rijschoolleerlingen, maar ook ervaren automobilisten raken in verwarring wanneer ze in aanraking komen met een voorrangsvoertuig in het verkeer. Voorlichting en educatie zijn daarom heel belangrijk. Rijinstructeurs helpen daarbij. Daarom heeft De VerkeersAcademie voor hen de bijscholing 'Omgaan met voorrangsvoertuigen' ontwikkeld.

Opzet van de bijscholing

Het doel van deze leuke en leerzame bijscholing is de rijinstructeurs bij te scholen hoe te handelen als er een voorrangsvoertuig nadert. Je krijgt als rijinstructeur inzicht in de voorrangsvoertuigen en de verschillen hierin. De docenten reiken je tips aan over hoe je dit aan je leerlingen kunt overbrengen.

Werken met specialisten

Deze bijscholing wordt verzorgd door echte specialisten. De docenten komen uit het werkveld en zijn werkzaam bij de politie en de Koninklijke Marechaussee. Daar is volgens Gijs Kantelberg van De VerkeersAcademie heel bewust voor gekozen. “Wij zijn ervan overtuigd dat alleen op deze manier de leerstof praktijjkgericht overgebracht kan worden. Met echte voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Je kunt deze bijscholing niet geven als je niet doorgewinterd bent en jarenlange ervaring hebt in het rijden met toeters en bellen.” 

Niet zonder reden. “Iedereen weet dat wij echt heel goede docenten hebben. Alleen dan kun je echte kwaliteit bieden. Toch kiezen we ervoor om op onderwerpen andere specialisten in te zetten. Zoals bij EHBO en nu dus ook bij ‘Omgaan met Voorrangsvoertuigen’ Dat is ook wat de branche wil. Werken met specialisten. Het is ook een doel van Samen Sterk.”

Meer weten?

Op vrijdag 25 september vindt de bijscholing plaats bij De VerkeersAcademie in Nieuwegein. Je leest er alles over via deze link.