Nieuwe slagingspercentages WRM bekend; record verbroken

Elk kwartaal publiceert het IBKI de slagingspercentages. En elk kwartaal kijken opleiders uit naar de nieuwste cijfers. In ieder geval in Nieuwegein. Daar boekten ze een record.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Uit de cijfers van het IBKI valt een aantal zaken op te maken. Allereerst zijn er 21 opleiders die de opleiding tot rijinstructeur verzorgen. Vooral veel kleine. Slechts 6 opleiders hebben meer dan 150 examens per jaar en daarvan zijn er 3 opleiders die meer dan 500 examens op hun naam hebben staan.

slagingspercentages WRM
De VerkeersAcademie scoort veruit het best

Daarvan scoort De VerkeersAcademie het best. Sterker nog: voor het eerst in lange tijd stijgen de slagingspercentages tot boven de 70%. En daar is men in Nieuwegein zeer over te spreken, aldus Gijs Kantelberg: "Ja natuurlijk. Het zegt wel iets over wat we doen. En hoe we het doen. We investeren veel in onze onderwijsprogramma's. Met onze docenten. Met onze onderwijskundigen. Maar ook met de collega's op kantoor."

Al eerder lagen de slagingspercentages van De VerkeersAcademie ver boven de 70%. "Maar toen veranderde het IBKI de cesuur van de twee onderwijskunde-examens. En dat leidde tot een val van 10% bij ons. Landelijk nog erger. Als er niks was veranderd zouden we nu dus boven de 80% hebben gezeten."