Nieuws voor rijscholen

milieuzone

Vanaf 2020 twee soorten milieuzones voor dieselrijders

maandag 15 april 2019 | Miranda Schenkhuizen

Dieselrijders kunnen vanaf 1 januari 2020 te maken krijgen met twee soorten milieuzones: een waarbij gemeenten dieselauto's ouder dan vijftien jaar weigeren of een voor diesels ouder dan twintig jaar. Dat heeft het kabinet vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Ook moeten er duidelijke borden komen rond de milieuzones, die begrijpelijk zijn voor automobilisten. De ministerraad heeft daarmee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Milieuzones blijven wel toegankelijk voor benzineauto’s.

Auto's steeds schoner

Gemeenten mogen zelf bepalen of ze een milieuzone invoeren, hoe groot die is en of daarbij diesels van vijftien of twintig jaar bij worden geweerd. De twee categorieën van milieuzones schuiven in 2025 nog een stap op, omdat auto’s steeds schoner worden.

Van Veldhoven had vorig jaar al aangegeven een einde te willen maken aan de wildgroei van milieuzones. Het voorstel wordt nu ter beoordeling naar zowel de Eerste als Tweede Kamer verstuurd.
 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!