Nieuwe website CBR vandaag live

Vanaf vandaag is de nieuwe website van het CBR live. Op de nieuwe website kan informatie gemakkelijker gevonden worden. Ook wordt er een rijschoolzoeker geïntroduceerd, zodat jongeren vooral kiezen voor een rijschool met een hoog slagingspercentage.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het CBR introduceert de rijschoolzoeker als onderdeel van de eerder aangekondigde maatregelen om de wachttijden terug te dringen. Zo worden er, onder andere, gepensioneerde examinatoren ingezet totdat er genoeg extra examinatoren gevonden zijn en examens mogen ’s avonds of in het weekend plaatsvinden .

Slagingspercentages

De rijschoolzoeker zou er aan bijdragen dat jongeren sneller voor een rijschool met een hoger slagingspercentage kiezen. Zo zouden er minder jongeren naar het examen gestuurd worden die er nog niet klaar voor zijn. CBR: “Natuurlijk weten we dat het slagingspercentage niet zaligmakend is. Het is echter wel iets om goed op te letten. 1.500 rijscholen hebben een slagingspercentage van nog geen 30 procent: zeven op de tien van hun leerlingen zakt. Dat vinden we veel. Daarom blijven we jongeren actief voorlichten over de weg naar het rijbewijs.`

 

Rijschoolzoeker

Bij de rijschoolzoeker krijgen jongeren een kaart te zien waarop ze een plaats en type examen kunnen selecteren. Vervolgens kunnen ze de rijscholen in hun woonplaats sorteren op slagingspercentage, aantal examens of op alfabet.”

bekijk hier de rijschoolzoeker »