OM eist Facebookverbod voor rijschoolhouder Saït C.

Rijschoolhouder Saït C., die in Den Haag en Amsterdam een rijschool heeft, hoorde woensdag dat er een gevangenisstraf van 45 dagen tegen hem geëist is, wegens haatzaaien. 28 dagen hiervan zijn voorwaardelijk.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Filmpje

De rijschoolhouder plaatste in juli een filmpje op Facebook waarin hij Zionisten omschreef als 'zombies die je moet afknallen' en vervolgens schoot hij twee pistolen leeg. Naast de gevangenisstraf eiste justitie ook een taakstraf van 80 uur en een Facebookverbod voor de periode van een jaar. Daarnaast eiste het Openbaar Ministerie, volgens Omroep West, dat de man zich laat onderzoeken door een GGZ-instelling. 

Verdwenen

“Zionisten, die moet je vergelijken met zombies. En weet je wat je moet doen met zombies? Die moet je afknallen”, zei de rijschoolhouder, terwijl hij recht in de cameralens keek.

De Amsterdamse politie maakte jacht op Saït C., maar die bleek spoorloos verdwenen. Volgens zijn advocaat zat hij in Turkije, waar hij ook het filmpje zou hebben opgenomen, als reactie op schokkende beelden vanuit de Gazastrook. “In die video schoot hij met een gas- en een luchtdrukpistool”, vertelde zijn raadsvrouw. “Beide wapens zijn legaal in Turkije.” Hij werd later in het vliegtuig vanuit Istanboel opgepakt.

Spijt

Woensdag zei de rijschoolhouder in de rechtszaal spijt te hebben van het filmpje. Mocht hij het overdoen, dan zou hij het anders hebben gedaan. Zonder wapens en met andere woorden. Ook zou hij niet alle Joden willen beledigen, maar slechts de extremisten, die ‘barbaarse dingen doen’, zo meldt Omroep West. Saït C heeft al 17 dagen in voorarrest gezeten en hoefde wat justitie betreft niet terug in de cel. 

Eerder opspraak

Al eerder kwam Saït C in opspraak met zijn rijschool Altijdgeslaagd.nl De rijschoolhouder claimde alle antwoorden te hebben op de CBR-examenvragen. Voor een flink bedrag konden leerlingen 100% slagingskans realiseren voor hun theorie-examen. Zo was te zien in een uitzending van het programma PowNews.