Online burgerpetitie gestart voor steun eenmansrijscholen (en een tip)

rijschool petitie

Er zijn al meer dan 5000 handtekeningen gezet voor de online petitie 'ALLE rijscholen hebben recht op tegemoetkoming (TOGS) vanwege schade Coronavirus!' De petitie is opgezet omdat niet alle rijscholen voldoen aan de criteria dat het bedrijfsadres niet hetzelfde mag zijn als het huisadres. Wij kregen een tip binnen hoe dit aan te geven bij RVO. Lees snel verder.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

"Alle rijscholen hebben overheidssteun nodig, vanwege de direct geleden schade door COVID-19. Ook de zzp’ers en kleinere eenmanszaken hebben hun zaak moeten sluiten. Lege agenda’s, dus geen werk!" valt er te lezen bij de petitie. 

TOGS

Veel rijscholen vallen buiten de boot bij de TOGS noodmaatregel. Via deze regeling kunnen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro netto krijgen waarmee de vaste lasten betaald kunnen worden. Maar niet iedereen kan hier gebruik van maken. Zo mag de rijschool niet op het privé-adres van de rijschoolhouder gevestigd zijn. 

En daar zijn rijschoolhouders en de brancheverenigingen het niet mee eens. Na de brief van de brancheverenigingen, is er nu ook dit burgerinitiatief dat volop wordt ondertekend. 

Tip

Een rijschool mailde ons deze week met de volgende tip:

"Gisteren hebben wij gebeld met de RVO en zij wisten al dat de voorwaarde voor een eigen vestigingsadres voor de meeste rijscholen verkeerd zou uitpakken, zij verwezen naar deze link https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-ontbrekende-sbi-codes-wssl "

De tip is om dit volledig in te vullen en in het blokje toelichting aan te geven waarom de rijschool van mening is dat hij of zij wél recht heeft op deze toeslag. "De reden zijn niet zo heel moeilijk lijkt ons, de meeste rijscholen hebben financiële verplichtingen aan hun lesauto('s) ziektekostenverzekeringen,  pensioen, wegenbelasting, autoverzekeringen, mobiele telefoon, de kosten van de digitale agenda, website etc. etc." vulde de tipgever aan.