Overheid brengt parkeerapp voor vrachtwagens uit

Deze maand nog lanceert het ministerie van Infrastructuur en Milieu een app voor vrachtwagenchauffeurs. ‘Parckr’ moet informatie bieden over geschikte parkeerplaatsen, zo meldt minister Schultz op het Jaarcongres Transport en Logistiek Nederland van afgelopen zaterdag.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

App

De app is ontwikkeld om overvolle parkeerplaatsen tegen te gaan. “Voor veel chauffeurs is het een probleem om tijdig een geschikte parkeerplaats te vinden. Dit kan zorgen voor verkeeronveilige situaties langs de snelwegen. Bovendien worden beschikbare private parkeerplaatsen waar chauffeurs en hun lading beveiligd worden onvoldoende gebruikt. Deze problemen kunnen we goed aanpakken met een app waarbij chauffeurs en de planners van het wegtransport informatie krijgen over het actuele aantal vrije parkeerplaatsen en de voorzieningen die er op de parkings zijn.” 

Technologie

Minister Schultz van Haegen vind het belangrijk te investeren in nieuwe technologieën. “Er zijn nog zoveel onbenutte mogelijkheden om gebruik te maken van data van de verkeersgebruiker zelf, of om parkeerdata aan elkaar te koppelen, of om verkeerslichten beter af te stemmen op bijvoorbeeld vrachtverkeer. Ons land heeft alles in huis om internationaal koploper te worden op het gebied van intelligente mobiliteit. Technologie betekent soms ook ogenschijnlijk eenvoudige verbeteringen, zoals deze app.”

De komst van de gratis app werd eind vorig jaar al aangekondigd en is ontwikkeld door drie Nederlandse bedrijven, verenigd in ‘Parckr’. De app zal in eerste instantie in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk worden ingezet.

Bron: TTM.nl