Doodrijder krijgt rijbewijs tijdelijk terug

De beschonken bestuurder die in oktober 2013 twee 18-jarige meisjes doodreed, krijgt tijdelijk zijn rijbewijs terug. Zo oordeelde de rechtbank in Breda dinsdag tijdens een rechtszitting.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Reden

De reden dat de man tijdelijk weer achter het stuur mag plaatsnemen, is omdat zijn echtgenote terminaal ziek is, meldt Omroep Brabant. Zijn advocaat had het rijbewijs tijdelijk teruggevraagd, zodat de man zoveel mogelijk tijd met zijn zieke vrouw kan doorbrengen.

Bezwaar

De man mag van de rechter tot aan de volgende regiezitting, in maart 2015, weer autorijden. De rechter heeft ingestemd met het verzoek, omdat het volgens hem 'humaan' is om de ‘doodrijder’ zijn zieke echtgenote te laten bezoeken.
De meeste reacties op deze tijdelijke teruggave zijn zeer negatief. “Wat is dat nu weer voor onzin? De man neemt maar een taxi of de bus op zijn eigen kosten”, zo zegt Jeroen uit Oss op het artikel in de Telegraaf. 

Vertrouwen

Ook vorige week waren reacties zeer negatief op de uitspraak van een doodrijder.
120 uur taakstraf kreeg de automobilist die in 2013 een meisje van twee en haar opa en oma doodreed. De vader van het meisje gooide tijdens de rechtspraak uit frustratie een stoel richting de rechter. 

Reageren op dit artikel? 
Dat kan op onze Facebookpagina