Pas op: een bekeuring rond de jaarwisseling is zo binnen

Oud en nieuw staat voor de deur en tijdens deze periode worden we allemaal wat losbandiger. Een bekeuring rond de jaarwisseling is echter zo binnen, zo laat de politie weten. Wij zetten de meest voorkomende boetes voor je op een rij.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Een vuurpijl afsteken voor 18:00 uur of over straat lopen met een slokje op? Je zou denken dat het rond de jaarwisseling enigszins wordt gedoogd. Helaas, de politie laat in Metro Nieuws weten dat het niet door de vingers wordt gezien. Een boete rond de jaarwisseling is snel binnen als men zich niet aan de regels houdt.

Bekeuringen rond de jaarwisseling

Vuurwerk afsteken voor 18:00 uur en na 02:00 uur kan je 100 euro kosten. Dit geldt ook voor het slopen van een verkeersbord met vuurwerk en het gooien van een rotje in een prullenbak. Gepakt worden met illegaal vuurwerk kost je nog meer, deze boete kan oplopen tot 340 euro. Kerstbomen, pallets of ander brandbaar materiaal verzamelen kun je ook maar beter laten. Want word je hierop betrapt dan kost je dat 90 euro. Maak je er ook nog eens een vuur van dan komt daar 280 euro bij.

Boetes na 1 januari 2016

Na de jaarwisseling worden boetes alleen maar duurder, dit komt mede door de stijgende administratiekosten. De boetebedragen stijgen sinds 2010 ieder jaar. De tarieven voor alle boetes stijgen in 2016 met 1,1 procent ten opzichte van de tarieven van dit jaar. Het Openbaar Ministerie heeft alle boetetarieven voor volgend jaar gepubliceerd