Nieuws voor rijscholen

mobiel tijdens rijden

Politie moet na ongeluk altijd mobiel checken

dinsdag 28 november 2017 | Miranda Schenkhuizen

Den Haag - De strijd tegen bellende en appende verkeershufters moet worden opgevoerd. De Tweede Kamer wil meer maatregelen zien.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Zo vindt de VVD dat de politie voortaan bij verkeersonderzoeken na een ongeluk standaard de mobiele telefoon moet uitlezen om te kijken of de bestuurder wel met beide handen aan het stuur zat.

Harder optreden

De politie kan dat nu al doen, maar volgens VVD-Kamerlid Remco Dijkstra gebeurt dat te weinig en ontbreekt die informatie dus bij rechtszaken.

CDA-Kamerlid Maurits von Martels wil dat de overheid telecombedrijven vraagt te zorgen voor techniek die appen onmogelijk maakt tijdens het rijden. Ook moet er een nieuwe campagne komen die waarschuwt voor de gevaren. D66 en ChristenUnie maken zich eveneens grote zorgen over de veiligheid op de weg door telefoongebruik.

Lees het hele artikel in de telegraaf

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!