Nieuws voor rijscholen

Scootmobiel op n360

‘Rijbewijs voor scootmobiel’

woensdag 29 november 2017 | Miranda Schenkhuizen

Den Haag - Zomaar op een scootmobiel rijden moet verleden tijd worden, vindt 50Plus. De ouderenpartij pleitte gisteren in een debat over de begroting van het ministerie van Infrastructuur voor een verplichte cursus waar bestuurders een speciaal certificaat moeten halen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Nu krijgen mensen zomaar een sleuteltje en rijden maar. Wij vinden dat heel onverstandig”, zegt Kamerlid Corrie van den Brenk. „Voor hunzelf, maar zeker ook voor de andere weggebruikers is het verstandig als er een verplichte cursus komt.”

Volgens de parlementariër realiseren veel mensen zich niet dat het aantal scootmobielen in Nederland de komende jaren explodeert. „Nu zijn het er ruim 230.000 en de verwachting is dat het uitgroeit tot 600.000. Ik hoor in mijn omgeving dat het best vaak niet goed gaat. Dat bijvoorbeeld iemand in plaats van te remmen extra gas geeft.”

Meerdere gemeenten bieden al een training aan voor inwoners met een scootmobiel. Ook Veilig Verkeer Nederland biedt speciale cursussen.

Lees het hele verhaal hier

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Onderwerpen

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!