Reportage: Dagopleiding De VerkeersAcademie haalt hoge punten

De redactie van RijschoolVandaag.nl volgt al enige tijd de leerlingen van de dagopleiding van De VerkeerAcademie in Amsterdam. Leerlingen die hardwerken aan een gemeenschappelijk doel: lesgeven binnen de rijschoolbranche. Dinsdag was het zover, vijf van deze leerlingen maakten het eerste examen. Het examen voor fase 1 bij het IBKI in Nieuwegein.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Studeren

“Voor het examen heb ik niet veel meer gestudeerd, ik heb slechts hier en daar wat dingetjes doorgelezen waar ik mijn twijfels over had”, zo zegt Suzanne Bakker uit Den Helder. “Ik heb voor de toets wel de nodige hoofdstukken herhaald”, aldus klasgenoot Thijs Raatsie. 

Spanning

Suzanne en Thijs reden samen vanuit Den Helder naar Nieuwegein. “Op de heenweg was er bij geen sprake van spanning, aangezien ik ruim op tijd was voor het examen, maar dat was bij Suzanne wel een ander verhaal”, zo zegt Thijs. Suzanne: “Ik was niet gespannen totdat we vast kwamen te staan in de file, het leek er even op dat we niet op tijd zouden komen. En dat was ook zo, gelukkig waren het maar tien minuten en mocht ik nog meedoen.”

Geslaagd?

“De herhaling van hoofdstukken heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik heb het examen gehaald met een 8!”, zegt Thijs blij. En ook Suzanne is zeer tevreden, want ook zij heeft het examen gehaald en zelfs met een 9. “Suzanne was al binnen 12 minuten klaar, er staat 90 minuten voor dit examen”, zo zegt docent Danny Hinkenkemper.
“Ook Arie, de oudste van het stel, is geslaagd met een 8. Dit komt precies overeen met de examentraining."

Fase 2

Vanaf 10 december start de groep met fase 2. “Als ik zo naar de stof kijk gaat ook fase 2 heel interessant worden. Ik ben benieuwd”, zo sluit Thijs af.

RijschoolVandaag.nl feliciteert de leerlingen met het behalen van het examen. We zullen 10 december weer verslag doen van de verdere vorderingen binnen de opleiding.