Nieuws voor rijscholen

Rijles

Bezwaarschrift tegen de Rijscholenkiezer toegelicht

woensdag 03 december 2014 | Daisy Kossen

Dinsdag heeft de review-website Rijschoolregister.nl toelichting gegeven op het bezwaarschrift dat zij eerder hebben gemaakt, tegen de Rijscholenkiezer van TeamAlert. “Het is goed verlopen. De vragen die er gesteld werden konden we goed beantwoorden en toelichten”, zo zegt Joost Aanen van Rijschoolregister.nl.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Subsidie

Ongeveer twee jaar geleden richtte Joost Aanen de vergelijkingswebsite Rijschoolregister.nl op. Nu zit de Rijscholenkiezer.nl, gesubsidieerd door de overheid, exact in zijn straatje. “Concurrentie is prima, maar overheidsgesubsidieerde concurrentie is wat anders”, zo zei hij in oktober tegen de redactie van RijschoolVandaag.nl. 

Ontvankelijk

Inmiddels ligt er een definitief bezwaarschrift bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu, dat ook door Joost Aanen en zijn compagnon dinsdag is toegelicht. “Het is nu afwachten tot we door een onafhankelijke commissie ontvankelijk verklaard worden. We zouden namelijk te laat zijn geweest met ons bezwaar tegen de Rijscholenkiezer.nl. Wij wisten van te voren natuurlijk niet dat deze website van de overheid, zo erg op die van ons zou lijken. Mochten we niet ontvankelijk verklaard worden is het slechts uitstel van executie. Dat weten zij ook.” Aanen bedoelt hiermee de nieuwe subsidieaanvraag voor de website, in februari 2015. “Dan zijn we in ieder geval wel op tijd.” 

Rechtszaken

Niet alleen Rijschoolregister.nl spant een rechtszaak tegen de Rijscholenkiezer.nl aan, ook Klantenvertellen.nl doet dit onder andere. “Er zijn drie rechtszaken rond die subsidie, dan moeten ze toch doorhebben dat het ergens niet goed gaat? We wachten weer af...”, aldus Joost Aanen.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!