Onbevoegde rij-instructrice geeft toch rijles. Met alcohol op!

Een 35-jarige Rotterdamse rij-instructrice is maandagmiddag door de politie aangehouden voor het rijden terwijl ze een rijontzegging heeft. Ze had op het moment dat ze werd opgepakt alcohol op en gaf les aan een 18-jarig meisje uit Rotterdam, zo valt te lezen in het AD.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De vrouw werd maandag rond het middaguur gecontroleerd door politieagenten. De auto waarin ze reed was onverzekerd en haar rijbewijs was voor 7 maanden ingevorderd, omdat ze te veel alcohol had gebruikt.

Op het politiebureau roken agenten ook een sterke alcohollucht. Uit de blaastest bleek dat ze nog net de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Een rij-instructeur is tijdens het les geven juridisch bestuurder.

Onbevoegd lesgeven

Een rij-instructeur mag geen les geven als het rijbewijs is ingevorderd. De 18-jarige leerlinge, die les kreeg van de vrouw, was niet op de hoogte van het feit dat de instructrice niet mocht rijden en lesgeven. Het meisje werd door agenten naar huis gebracht. 

De instructrice heeft een bekeuring gekregen voor het rijden tijdens een rijontzegging, onverzekerd rijden en voor het geven van rijles terwijl zij dit niet mocht.