Nieuws voor rijscholen

Motorrijders massaal beboet in Amsterdam

Rijbewijs alweer kwijt op terugweg rijexamen

donderdag 22 november 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een achttienjarige Duitser is zijn pas gehaalde rijbewijs al na 49 minuten kwijtgeraakt. De tiener reed 95 kilometer per uur op een stuk waar 50 kilometer per uur de maximumsnelheid is.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De tiener was met de auto op de terugweg van zijn succesvolle rijexamen, toen de politie in de plaats Hemer zijn auto controleerde met een lasergun. De overtreding was ernstig genoeg om het rijbewijs van de Duitser direct in te nemen.

Proefperiode verlengd

"Sommige dingen duren voor altijd, andere nog geen uur", schrijft de lokale politie. De verkeersovertreder had vier vrienden bij zich in de auto.

Naast een geldboete, mag de man vier weken niet rijden en moet hij een "dure training" volgen. Zijn proefperiode als beginnend chauffeur is verlengd van twee naar vier jaar.

Lees ook

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!