Rijinstructeur en leerlingen in ziekenhuis na eten van cannabis-paella

paella

Op Lanzarote zijn afgelopen week een instructeur en zijn groep leerlingen het slachtoffer geworden van een vreemde stunt. De groep ging tussen het lessen door wat eten, en raakten bedwelmd door cannabis in de paella.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Een rijinstructeur besloot met vier leerlingen wat te gaan eten in Arrecife, de hoofdstad van het Spaanse eiland. 

Toen ze na de maaltijd de lessen wilden voortzetten, voelden ze zich niet goed. Ze hadden last van draaierigheid en misselijkheid en sommigen vielen zelfs op de grond. 

Onder invloed

Een ambulance bracht de groep naar het ziekenhuis, waarna al snel bleek dat ze onder de invloed van cannabis waren. Twee van hen brachten de nacht door in het ziekenhuis.

Onderzoek

Het restaurant bleek geen vergunning te hebben. Tijdens het onderzoek kwam de politie erachter dat er marihuana in de paella zat verstopt. Eerst werden de leerlingen er nog van verdacht zelf de cannabis in het eten te hebben gestopt, maar dit bleek niet het geval. Het restaurant is gesloten.

De directeur van de Zakaria Rijschool op Lanzarote zegt tegen de regionale krant La Provincia dat hij niets geks aan de paella proefde. “Ik at drie borden omdat het erg lekker was. Maar toen ik het restaurant verliet viel ik flauw.”

(Foto: Charles Haynes)