Rijleskeurmerk middels website geïntroduceerd

Sinds gisteren is het voor rijscholen mogelijk om het Rijleskeurmerk aan de vragen. Met de openstelling van de website www.rijleskeurmerk.nl is het inmiddels voor rijscholen mogelijk het keurmerk aan te vragen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Het Rijleskenmerk is een initiatief van onder andere LBKR. Doel van het keurmerk is het uitfilteren van rijscholen van onvoldoende kwaliteit en malafide ondernemers. LBKR hoopt er middels het keurmerk voor te zorgen dat leerlingen voor de juiste rijscholen kiezen. Om het keurmerk tot een succes te maken is het van belang dat alle ‘goede rijscholen’  het keurmerk aanvragen.

Onafhankelijke besluitvorming

Het Centrum voor Certificatie is de beheerder van het Rijleskeurmerk. De besluitvorming over de erkenningverlening wordt gedaan door een onafhankelijke besluitvormer en de eisen worden opgesteld en herzien door een werkgroep waar leden van de LBKR en andere deskundigen uit de markt zitting hebben.

Rijscholen die zich aanmelden mogen zich profileren als gecertificeerde rijschool, krijgen een pagina op de website met informatie over de rijschool, mogen het logo gebruiken en ontvangen een keurmerksticker voor de het kantoorpand en lesauto’s.

 

In de media

In de komende weken zal het Rijleskeurmerk een aantal keer in het nieuws komen. Op 7 januari zal het  te zien zijn bij het televisieprogramma Radar. Verder zullen in januari op feestelijke wijze de eerste certificaten worden afgegeven aan de 3 pilotbedrijven. Op 8 februari zal bij de bijeenkomst van LBKR aandacht aan het Rijleskeurmerk worden geschonken. Bij deze bijeenkomst zal ook Emile Roemer aanwezig zijn.