Rijlessen zonder te hoeven stressen

“Hoe kun je je als rijschool onderscheiden?”, een vraag waar menig rijschoolhouder zich mee bezighoudt. Marloes van Deventer en Ismaël van Reede, directeuren van franchiseformule ‘Rijles Zonder Stress’, kunnen die vraag goed beantwoorden. Marloes: “Rijles Zonder Stress helpt zowel mensen mét als zónder rijbewijs (weer) de weg op. Iedereen kan bij ons komen rijden, maar we richten ons vooral op mensen die last hebben van rijangst of faalangst. Vandaar ook de naam: Rijles Zonder Stress”.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Idee ontstaan in 2016

Ismaël en Marloes zijn op het idee gekomen nadat de moeder van Marloes wegens familieomstandigheden genoodzaakt was om zelf te gaan autorijden. Marloes’ moeder had op dat moment last van rijangst en had al 30 jaar geen auto gereden. De drempel voor haar om het zelf nog op te kunnen oplossen was te hoog geworden.

Ismaël, naast directeur ook rijinstructeur B, heeft haar toen van haar rijangt afgeholpen. Marloes: "Iedereen kent wel iemand met rijangst, merkten wij in die periode. En op die manier ontstond het idee om ons specifiek op die doelgroep te gaan richten. En waarom alleen mensen mét rijbewijs? Ook mensen die nog moeten starten met rijlessen kunnen last hebben van rij- of faalangst." Ismaël en Marloes zagen ruimte in de markt voor een rijschoolformule specifiek gericht op die doelgroep.

Alle generaties

Met deze formule spreken ze een ontzettend brede groep mensen aan. De leeftijd varieert van 16 tot 76 jaar. Want het kan iemand zijn die bang is (geworden) om auto te rijden. Maar het kan ook haar kind of kleinkind zijn, die net zijn of haar rijbewijs wil gaan halen. Door de gespecialiseerde rijlessen komen ze allerlei generaties tegen.

Samenwerking De VerkeersAcademie

Rijles Zonder Stress zoekt een gezonde mix van ervaren instructeurs en instructeurs die net uit de opleiding komen. Die opleiding kunnen ze volgen bij De VerkeersAcademie. Tijdens de opleiding worden ze helemaal klaargestoomd om bij Rijles Zonder Stress aan de slag te kunnen gaan. Ismaël en Marloes begeleiden ze verder zodat het topkwaliteit rijinstructeurs worden, met hoge slagingspercentages en goede klantscores.

De samenwerking met De VerkeersAcademie was volgens Marloes heel logisch. Marloes: “Ons bedrijf sluit heel goed aan op De VerkeersAcademie. De VerkeersAcademie biedt de RIS-opleiding aan en al onze instructeurs dienen RIS-gecertificeerd te zijn. Ook hebben zowel Rijles Zonder Stress als De VerkeersAcademie kwaliteit hoog in het vaandel. Zo had De VerkeersAcademie in 2017 wederom het hoogste slagingspercentage en doen ze er alles aan om deze ook hoog te houden. Ook wij willen ons op kwaliteit onderscheiden. Vandaar ook dat instructeurs van De VerkeersAcademie heel goed aan de gang kunnen bij Rijles Zonder Stress."

Op zoek naar nieuwe instructeurs

Op dit moment zijn Ismaël en Marloes voor hun franchiseformule hard op zoek naar ondernemende rijinstructeurs die samen met hen de formule tot een succes willen maken. Rijinstructeurs kunnen een goed inkomen verdienen bij Rijles Zonder Stress. Marloes: “Wij vragen 48 euro voor een normale rijles en 55 euro voor een rijangstrijles. Van de inkomsten blijft een goed vast inkomen over. Bovenop dat inkomen kan een instructeur een jaarlijkse prestatiebonus verdienen.” Ismaël: “Ervaren instructeurs kunnen wij direct inzetten. Instructeurs met minder ervaring kunnen wij goed begeleiden.”

Interesse om bij Rijles Zonder Stress instructeur te worden? Neem dan eens een kijkje bij de vacature:
https://rijleszonderstress.nl/vacature-rijinstructeur-b-franchise/