Rijschool krijgt innovatieprijs voor mobiliteit

Afgelopen maandag kreeg Rijschool Veronica de Paul Nowen Aanmoedingingsprijs uitgerekt, meldt RTV Utrecht. De rijschool maakt gebruik van elektrische deelauto’s en kreeg de innovatieprijs voor mobiliteit maandag uit handen van minister Schultz van Infrastructuur en Milieu.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De Paul Nouwen Award is een tweejaarlijkse prijs die wordt toegekend aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van innovatie en mobiliteit. De rijschool heeft geen geld ontvangen. Hierbij betreft het een prijs in de vorm van netwerk en contacten.

Elektrische deelauto’s

Rijschool Veronica krijgt de prijs voor een nieuwe rijopleiding met elektrische auto's. Het idee is om jongeren te laten wennen aan het “auto delen” idee. Na het behalen van hun rijbewijs kunnen ze meedoen aan een deelautoplan, zegt rijschoolhouder Ernest Alvares. Hij gaat binnen zijn rijschool ook gebruik maken van elektrische deelauto’s.

Rijschool Veronica werd voorgedragen door de Utrechter Robin Berg. Hij bedacht met zijn onderneming Lombox een plan om elektrische auto's als batterij te gebruiken voor zonne-energie en won daarvoor een prijs. Als winnaar mocht hij iemand aanwijzen die de aanmoedigingsprijs verdiende en dat werd dus Veronica.