Er rijden 100.000 elektrische voertuigen rond in Nederland

Voor het eerst zijn er in Nederland 100.000 voertuigen die geheel of gedeeltelijk op elektriciteit rijden. Dat elektrische voertuigen momenteel populair zijn is te zien aan de cijfers. Het aantal steeg met meer dan 10 procent dit jaar.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De cijfers komen van de RVO, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij houden deze cijfers bij voor het ministerie van Economische Zaken.

Reactie

Minister Henk Kamp van Economische Zaken reageert op de cijfert: “Deze nieuwe cijfers laten zien dat het goed gaat met elektrisch vervoer in Nederland. Bedrijven, organisaties als de ANWB en lokale overheden werken samen en investeren miljoenen euro’s in een versnelde toename van elektrisch vervoer. We zetten gezamenlijk in op de aanleg van voldoende oplaadpunten en een groter aandeel elektrische auto’s in de Europese productie. Zo heeft elektrisch rijden na 2020 geen verdere financiële ondersteuning van het kabinet nodig om door te groeien.”

Mondiale top

Nederland behoort tot de mondiale top vijf als het aankomt op elektrisch rijden. Ons land telt momenteel 12.196 compleet elektrische personenauto’s en 86.162 wagens die gedeeltelijk op elektriciteit rijden. Er zijn daarnaast rond de 25.000 openbaar toegankelijke oplaadpunten te vinden in Nederland. 

Toekomst

Ondanks de stijging die momenteel waarneembaar is wat betreft elektrisch rijden, is de voorspelling van diverse maatschappelijke organisaties minder rooskleurig. Zij voorspellen dat de groei in de toekomst niet door zal zetten. Dit omdat minister Kamp heeft besloten om de subsidie op de aanschaf van elektrische auto’s af te schaffen.