RST stuurt vragen over tijdspad naar CBR

rijschoolsamenwerkingsteam

Het Rijschool Samenwerkings Team heeft een brief gestuurd naar het CBR met vragen over het komende tijdspad aangaande maatregelen rondom theorie- en praktijkexamens.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

In de brief spreekt RST over een conference call met verschillende partijen, waarin al ontevredenheid was uitgesproken over het uitgestrekte tijdspad van het CBR voor het versoepelen van de maatregelen. 

Meerijden en capaciteit

RST geeft aan niet te snappen waarom het CBR niet eerder een instructeur laat meerijden met een kandidaat tijdens het praktijkexamen, omdat het van het kabinet al wel mag. 

Ook spreekt de organisatie zich uit over dat leerlingen niet op praktijkexamen kunnen, omdat ze de theorie nog niet hebben gehaald door drukte bij het CBR. 'Rijscholen kunnen de verschillen in o.a. maatregelen maar ook de lange wachttijden niet meer uitleggen aan hun klanten, dit heeft niets te maken met onwil', valt te lezen in de brief. 

Virus

Het RST zegt te snappen dat de maatregelen er zijn omdat een besmetting onwenselijk is, voor zowel rijscholen als leerlingen, maar vraagt zich af waarom de richtlijnen van het kabinet niet worden gevolgd. 'Het is ook voor een rijschool rampzalig indien zij de deuren gesloten moeten houden door een besmetting met alle gevolgen van dien, net als dat van toepassing is bij uw organisatie. Wij realiseren ons dat het virus nog niet weg is maar zouden wel graag zien dat u eenzelfde toepassing van deze versoepeling toepast en uitvoert, desnoods enkel waar het speciale leerlingen betreft (Faalangst, Medische rijtest, TTT etc.).' 

Planning

Vanaf 1 augustus kunnen rij-opleiders bij het CBR weer meerijden bij faalangstexamens, nader onderzoeken en rijtesten.  Vanaf 1 september kan dat bij de tussentijdse toets (TTT) of RIS-toets. En 1 oktober staat gepland dat er weer met rijexamens en toetsen kan worden meegereden.