Meerijden met toets of examen tijdens stage weer verplicht

bovag rijles

Vanaf 1 augustus a.s. is het meerijden met een tussentijdse toets of een rijexamen bij CBR weer verplicht voor aankomende rijinstructeurs. Dat meldt het IBKI.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Alle personen die hun stagepas, voor de categorie B, op of na 1 augustus 2020 ontvangen, moeten aan deze verplichting voldoen. Indien de stagepas is afgegeven vóór 01 augustus 2020 hoeft de aankomend rijinstructeur de Tussentijdse toets of een CBR praktijkexamen niet bij te wonen. Indien de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus daartoe aanleiding geven, kan bovenstaande mogelijk herzien worden.

Door de coronamaatregelen die het CBR de afgelopen maanden had getroffen, was het bijwonen van een Tussentijdse toets of een rijexamen bij het CBR door aspirant-rijinstructeurs niet mogelijk. In reactie hierop had IBKI besloten de verplichting tot het bijwonen van een Tussentijdse toets of een praktijkexamen op te schorten. Nu het CBR weer toestaat dat personen in opleiding een tussentijdse toets of rijexamen bijwonen, wordt deze verplichting weer van kracht.

Het bijwonen van een tussentijdse toets of rijexamen moet, als passief stage-uur op het stageportfolio worden vermeld. De gehele procedure is na te lezen op www.ibki.nl