Onderzoek RTL Nieuws naar onveilige wegen ingetrokken

RTL Nieuws trekt het onlangs gepubliceerde onderzoek over verkeersonveilige plekken in Nederland in. De resultaten van het onderzoek dat RTL Nieuws deed staan niet onomstotelijk vast, laat de nieuwsrubriek weten via de website.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Uit de onderzoeksresultaten bleek onder andere dat het Keizer Karelplein in Nijmegen met zeker 83 ongelukken in drie jaar tijd de meest verkeersonveilige plek van het land zou zijn.
De gemeente Nijmegen relativeerde de beweringen van RTL al: ,,Bij de ruim tachtig ongelukken tussen 2014 en 2017 raakten maar drie mensen gewond, twee fietsers en een automobilist. De rest was blikschade, waar de politie niet eens meer aan te pas komt.''
 

Keizer Karelplein in Nijmegen niet meest onveilige locatie

RTL laat via de website weten: ,,Er kan wel worden gesteld dat het Keizer Karelplein in Nijmegen tot de meest verkeersonveilige locaties van het land behoort, maar op basis van dit onderzoek niet dat het de meest onveilige is.''

Verkeerde onderzoeksmethode

De nieuwsrubriek zegt het onderzoek over te willen doen:”RTL gaat het onderzoek naar gevaarlijke verkeerslocaties opnieuw doen.” schrijven zij in de rectificatie. “Door een onvolkomenheid in de gehanteerde methode kan het weergegeven aantal ongevallen per locatie niet met zekerheid worden vastgesteld. Verkeersonderzoeksbureau VIA heeft ons daarop gewezen. De hoeveelheid ongelukken per locatie kan lager, maar ook hoger uitvallen.”
RTL heeft de betreffende publicaties van de site gehaald.