Salaris grootste motivatie voor chauffeurs

Voor de derde keer organiseerde Logistic Force onlangs het Nationaal Chauffeurs Onderzoek. 1114 chauffeurs uit heel Nederland deelden hun mening over het chauffeursvak; een recordaantal. Uit het onderzoek blijkt dat automobilisten die op de snelweg plotseling voor de truck schieten bij het uitvoegen, verreweg de grootste ergernis vormen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Verkeersergernissen top 5

1. Automobilisten die op de snelweg bij het uitvoegen plotseling voor de truck schieten.
2. Agressie in de vorm van bewust remmen voor de truck.
3. Afgeleide medeweggebruikers door mobiele telefoons.
4. Automobilisten die langzamer rijden dan 80 km per uur op de snelweg.
5. Weggebruikers die geen richting aangeven bij een rotonde.

 

Salaris grootste motivatie

Ook werd de chauffeurs gevraagd naar een rapportcijfer voor verschillende aspecten van het werk, wat vinden zij nu belangrijk. Hoog scoorden hierin ‘Gevoel van waardering’ met een 8,3, met name onder jonge chauffeurs tot 25 jaar en ‘Persoonlijke aandacht’ met een 8,2, met name onder chauffeurs tot 35 jaar. Maar de absolute uitschieter is toch het ‘Salaris’ met een 8,7 gemiddeld. De meeste chauffeurs zien geld toch als hun grootste motivatie.

 

Brabo reed mee

Cabaretier Steven Brunswijk (Brabo) reedt een dagje mee met Logistic Force chauffeur Bart om zelf te ervaren wat je zoal tegenkomt op de weg als chauffeur. Zijn de ergernissen terecht of is het allemaal een beetje aanstellerij?