Samen Sterk: 'Verheugd over aanstelling Roemer'

Ruud Rutten column

"Ik ben zeer verheugd met het feit dat Emile Roemer toegezegd heeft deze taak op zich te nemen." Dat zegt Samen Sterk initiatiefnemer en Fam-voorzitter Ruud Rutten over de aanstelling van Roemer als adviseur.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Rutten geeft aan dat iemand Roemer nodig is in de rijschoolbranche. "Emile Roemer is een kundig bestuurder die in het verleden heeft laten zien daadkrachtig te werk te kunnen gaan. Juist dit hebben wij in deze fase nodig. Hij heeft de ervaring en contacten in onze wereld."

Aan de slag

Rutten heeft dan ook zin om te beginnen. "Onze minister is er klaar voor, met Alexander Pechtold hebben we bij het CBR een kapitein die op de juiste koers zit en laat zien dat hij krachtig en recht door zee beleid uit kan zetten. Emile Roemer was de ontbrekende schakel. Samen met de Alliantie Samen Sterk moeten we nu aan de slag."

Verbetering

Roemer is aangesteld om als onafhankelijk adviseur te onderzoeken hoe de kwaliteit van de rijschoolbranche verbeterd kan worden. De komende maanden gaat Roemer aan de slag om inzicht te krijgen in wat nodig is om de kwaliteit van de rijschoolsector te verbeteren. De mogelijkheid van certificering van rijscholen maakt hiervan onderdeel uit. 

Roemer wordt hierbij bijgestaan door een begeleidingsgroep die is samengesteld uit onder meer vertegenwoordigers van de Alliantie Samen Sterk, een initiatief uit de sector zelf om de kwaliteit te verbeteren. Ook het CBR en het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche (IBKI) maken onderdeel uit van de begeleidingsgroep.

Trots

Rutten hoopt dat er met deze aanstelling wat gaat veranderen en dat de branche weer gewaardeerd en gerespecteerd wordt. "Ik hoop dat we ergens op het eind van deze verdraaid donkere en lange tunnel kunnen zeggen: 'We hebben het gefikst, hier hoort onze branche te staan en we zijn weer trots om rijschoolhouder / rijinstructeur te mogen zijn.'