SBV: “Praktijkbegeleiding minder anders dan verwacht”

Het IBKI heeft in een nieuwsbrief aandacht besteed aan de praktijkbegeleiding. Het exameninstituut wil de rijschoolbranche meer informeren over de praktijkbegeleiding, zoals bij de Friese Stichting Bevordering Verkeerseducatie (SBV), waar honderden rijscholen bij zijn aangesloten.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De wrevel bij een groot aantal rijinstructeurs rondom de praktijkbegeleiding is bekend. RIS-instructeurs doen de begeleiding bij het CBR. Andere rijinstructeurs komen bij het IBKI terecht. Ook de SBV kreeg veel vragen en opmerkingen over de praktijkbegeleiding. “Om die reden hebben wij besloten het IBKI uit te nodigen om een aantal voorlichtingsavonden te verzorgen op het Verkeerseducatiecentrum in Drachten. Inmiddels zijn er al 3 bijeenkomsten geweest in Drachten,” schrijft Marjolein van Eek in een column in de nieuwsbrief.

Stap voor stap

Over wat de inhoud van de voorlichtingsavonden inhoudt, schrijft ze: “Het hele protocol wordt doorgenomen en er wordt uitgelegd waarom elk onderdeel erop staat. Examinator Disselköter van het IBKI geeft tal voor voorbeelden waarom het soms fout gaat en legt uit hoe het anders kan.” Er kunnen ook vragen gesteld worden. “Aan de reacties van de aanwezigen te horen, werd het examen een stuk duidelijker door de uitleg. Aan het eind van de avond gaan de instructeurs tevreden en opgelucht naar huis: het examen is minder anders dan men had verwacht!” besluit Van Eek.

Extra voorlichtingsdag

De voorlichtingsavonden bij de SBV en de voorlichtingsdagen bij het IBKI zijn blijkbaar een succes. Want op vrijdag 18 mei organiseert het IBKI in Nieuwegein opnieuw een bijeenkomst. Insteek van deze dag is om in een minder formele setting, in te gaan op ervaringen die de IBKI-examinatoren hebben opgedaan tijdens de praktische begeleidingen en stagebeoordelingen.

• Tijdstip: 10.00-12.00 uur

• locatie: Nieuwegein

Nadere informatie volgt nadat u zich heeft aangemeld. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@ibki.nl waarin u aangeeft namens welke rijschool en met hoeveel mensen u komt. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vol = vol.