Scholieren in problemen: voorlopig nog geen praktijkexamens T-rijbewijs

trekker

Voorlopig worden de praktijkexamens voor het trekkerrijbewijs nog niet afgenomen. De afstand tussen de kandidaat en de examinator zou te klein zijn. Dat meldt brancheorganisatie Cumela.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is vanaf 18 mei wel gestart met praktijkexamens voor veel andere rijbewijzen. Alleen het t-rijbewijs, DP1 en DP2 (Directiechauffeur) en binnenvaartpraktijkexamens zijn opgeschort. Theorie-examens worden wel afgenomen.

In de problemen

Volgens brancheorganisatie Cumela komen zo'n 800 tot 1000 scholieren van agrarische opleidingen in de problemen. Leerlingen zouden het t-rijbewijs vanaf augustus 2020 nodig hebben voor het nieuwe schooljaar begint. Zonder dit rijbewijs kunnen ze hun leerwerktraject niet volgen, of geen stage volgen. 

'Onderzoeksbureau TNO kijkt momenteel wat er mogelijk is om de praktijkexamens voor een trekkerrijbewijs toch door te kunnen laten gaan. Het CBR verwacht hier echter in de tweede helft van juni meer informatie over te krijgen', schrijft Cumela hierover.