Schrijfster weet dat ze autisme heeft door rijles

Judith visser

De Rotterdamse schrijfster Judith Visser weet door haar rijlessen dat ze autisme heeft. Dat vertelt ze in het programma Ja Toch! Niet Dan? van RTV Rijnmond. Haar rijinstructeur wees haar op de problemen.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Dat een rijinstructeur veel invloed kan hebben op de rest van je leven blijkt wel uit dit verhaal.  Zo'n zes jaar geleden kwam Visser erachter dat er misschien wel wat aan de hand was, vertelt ze aan Rijnmond. "Ik ging in Rockanje wonen, heel afgelegen, en wilde heel graag mijn rijbewijs hebben. Al mijn spaargeld ging er aan op, maar het lukte maar niet."

Onderzoek

Haar rijinstructeur zei haar toen dat ze misschien zich moest laten onderzoeken, omdat ze niet helemaal normaal reageerde op het verkeer. Daaruit bleek dat Visser autisme had. 

Sinds dat ze deze diagnose heeft gekregen,  is ze zo'n beetje een boegbeeld voor mensen met autisme geworden. In haar nieuwste boek, Zondagsleven, vertelt ze ook over leven met autisme en een 9-5 baan. En dat ze met autisme ook heel gelukkig kan zijn.  Kijk hieronder het fragment van Rijnmond. (foto-Rijnmond)