Slachtoffer van alcoholongeluk schrijft aangrijpend artikel

De Nederlandse Sophie Lodewijks is enige tijd geleden slachtoffer geworden van een tragisch-ongeluk, veroorzaakt door een dronken bestuurder. Haar verhaal gaat inmiddels heel België door, omdat zij een artikel met al haar persoonlijke ervaringen geschreven heeft in het Belgische Charlie magazine. In het stuk schrijft ze over het ongeluk, dat haar vriend niet overleefde.

VTO

— Advertentie —

Alcohol

Al jaren wordt er over gesproken: alcohol in het verkeer. We hebben in Nederland de bekende BOB-campagnes, waarop men gewezen wordt op de gevaren die alcohol met zich meedraagt.  Toch gebeurt het nog regelmatig dat mensen met drank op achter het stuur kruipen. Met alle gevolgen van dien. 

Artikel

Het artikel ‘De moordenaar die alcohol heet’, dat Lodewijks heeft geschreven, gaat over het ongeval dat zij, haar vriend Lander en haar ouders zes jaar geleden hebben meegemaakt. “Een jaar geleden ben ik op een nacht wakker geworden en toen heb ik in één uur alle herinneringen aan het ongeval opgeschreven”, zo vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.
Lodewijks die als redacteur voor het magazine ‘Charlie’ werkt stelde voor om iets met haar tekst te doen voor de ‘Dag van de Verkeersveiligheid’. En zo geschiedde.
Inmiddels hebben al meer dan 100.000 Vlamingen haar verhaal gelezen.

“Ik wil vooral een boodschap de wereld insturen: dat we veel te laks omgaan met alcohol en rijden. De dronkenlap die ons van de weg maaide was al een paar keer opgepakt, omdat hij dronken achter het stuur zat”, aldus Lodewijks.


Wil je het ingrijpende artikel lezen of delen ga dan naar de website.