Nieuws voor rijscholen

sleep

Sleepvraag-techniek (Graphic Gap Match) nu al online bij Vekabest

maandag 14 november 2016 | Miranda Schenkhuizen

Alle examenkandidaten gaan vanaf 1 januari 2017 een deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets op een nieuwe manier maken. Bij de nieuwe GraphicGapMatch-vragen moeten kandidaten het antwoord slepen naar een plaats in de afbeelding. Hierbij is minder tekst nodig en dat is prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De verandering is onderdeel van de doorontwikkeling van het theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het individuele examenafnamesysteem. Doel: nog beter testen of een kandidaat de regels kent, snapt en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er na een grondige voorbereiding meer nieuwe vraagtypen. Denk hierbij aan hotspot-vragen waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

Inmiddels online

VekaBest heeft maandenlang aan de GraphicGapMatch-vragen gewerkt. Inmiddels staat alles live op theorie-leren.nl. Als eerste geeft VekaBest hiermee de rijschoolhouders van Nederland de gelegenheid om te kunnen trainen met de nieuwe GraphicGapMatch-vragen. Zodat ze goed zijn voorbereid op de toekomstige oefenexamens van het CBR.

V1

V2

Bij de nieuwe Graphic Gap Match-techniek slepen kandidaten de antwoorden (cijfers) op het beeld.

Start nu vastgesteld op 1 januari

Op verzoek van de brancheorganisaties FAM en VRB verschoof het CBR de invoeringsdatum van de ‘sleepvraag-techniek’ naar 1 januari 2017. Deze partijen gaven aan meer voorbereidingstijd nodig te hebben. Het CBR vindt het belangrijk dat aanbieders en kandidaten zich goed kunnen voorbereiden.

Nieuws over de website en het VekaBest Theorie Platform

De klassikale lessoftware van Auto, Motor en Bromfiets (VekaBest Theorie Platform) heeft een update gekregen. Zodat de rijschoolhouder de slaagkans van de leerlingen kan vergroten met de modernste oefenvragen en examentrainingen. Ook bij theorie-leren.nl is alles onlangs ververst. De nieuwe sleepvraag-techniek laat direct zien wat er zoal mogelijk is met internet. Verder is het aantal proefexamens voor het Autorijbewijs uitgebreid van 20 naar 40 en de Motor-proefexamens van 20 naar 25. Het aantal Bromfiets-proefexamens blijft hetzelfde, 20 in totaal.

Nieuws over VekaBest Tablet Examentraining

Het nieuwe klassikale systeem kan alle soorten examenvragen aan: open vragen, multiple choice vragen, aanwijsvragen, combineervragen, etc. Maar dus nu ook de GraphicGapMatch-vragen. Zo zijn rijschoolhouders nu al voorbereid op alle toekomstige ontwikkelingen van de markt en van het CBR.

Kortom, we zitten hier nooit stil. U gaat nog meer horen van VekaBest


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!