Succesvolle Startersdag kreeg leerzame afsluiting

Gisteren vond alweer voor de zesde keer de Startersdag van Rijschoolvandaag.nl plaats bij De VerkeersAcademie in Nieuwegein. De dag, die binnen een paar uur uitverkocht was, werd ook dit keer zeer drukbezocht. De deelnemers, vooral rijinstructeurs in opleiding met de ambitie om in de toekomst een rijschool te starten, komen met name om zich te oriënteren.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Zo ook instructeur-in-opleiding Andries Dijkstra. We spreken Dijkstra als hij na de eerste workshops de plenaire zaal uitkomt om een kop koffie te halen en te netwerken: “Ik ben hier puur voor de informatie,” begint Dijkstra. “Ik ben momenteel bezig met mijn rijopleiding en ga straks stage lopen in Groningen. De stap om een eigen rijschool te starten zal ik dan ook op dit moment niet maken, daarvoor wil ik eerst ervaring opdoen in het vak. Ik hoop een stukje gecoacht te worden voordat ik een dergelijke stap aandurf.” Dijkstra is wel onder de indruk van de workshops: "Met name die van het bedrijf Tafka, expert in o.a. belastingadvies voor rijscholen, vond ik erg nuttig. Zij maken goed inzichtelijk waar je zoal rekening mee moet houden.”

De leerling bereiken

In dezelfde ruimte vinden we ook de aspirant-rijschooleigenaren Frank Terlouw en Bert-Jan Droste. Zij denken de stap tot het beginnen van een eigen rijschool wel binnenkort te maken en zijn dan ook blij met alle informatie die ze tijdens de eerste workshops al tot zich namen. Beide heren zijn het er over eens dat het snel aantrekken van leerlingen nog wel het belangrijkste is bij het starten van een rijschool. “De ouders bepalen bij welke rijschool hun kinderen lessen, dus die moet je aanspreken” vindt Terlouw. Droste kan zich daar niet in vinden: "Ik denk juist dat jongeren dat zelf bepalen. Je moet dan ook online en offline zijn waar zij ook komen. De kosten zijn ook niet het belangrijkst voor ze, die kunnen ze best dragen. Je moet het hebben van mond-tot-mond-reclame.” Droste is erg gedreven om zijn eigen rijschool te beginnen: ”Ik heb 23 jaar als kok gewerkt en ben onlangs overtallig verklaard. Ik doe nu iets wat ik heel graag wil doen en ga er dan ook voor.” De Startersdag eindigde overigens met een leuke verrassing voor Droste toen hij de winnaar bleek van een dubbele bediening van FAT Dual Control, die speciaal voor de Startersdag verloot werd.

 

Raadzaam of niet

Gedreven mensen kwamen we meer tegen op de Startersdag. Zo ook de Syrische Nizar, die zich aan ons voorstelde. “Ik wil heel graag een eigen rijschool starten, maar ik durf het niet goed” legt hij uit. “Ik ben van Syrische afkomst en weet daarom niet of leerlingen snel bij mij in de auto zullen stappen. Ik ben al klaar met de opleiding maar twijfel of het nu raadzaam is voor mijzelf te beginnen. Daarom ben ik hier om mij te oriënteren.”

 

Auto kopen of leasen?

Meest gestelde vraag tijdens de Startersdag was met stip: “Zal ik kiezen voor een leaseauto of een auto kopen? En kies ik voor diesel, benzine of toch elektrisch?” Het zag dan ook zwart van de mensen bij de stand van lesautolease.nl.

 

Leerzame afsluiting

Het laatste blok van de workshops bestond uit informatie over en door het CBR. Erwin Veenboer informeerde de aankomende rijinstructeurs over de inschrijving en bijbehorende voorwaarden bij het CBR. Ook ging hij tijdens zijn workshop in op het aanvragen van theorie- en praktijkexamens.

De afsluiting van de dag kwam voor rekening van Sjanie Oostdijck van het CBR. Zij besteedde haar workshop aan het ontstaan en het gebruik van de Rijopleiding in Stappen. Op humorvolle wijze legde ze uit hoe je bijvoorbeeld door leuke oefeningen die de rijopleiding voor zowel de leerling als de rijinstructeur leuker en leerzamer maakt.

Volgende Startersdag

Wij van Rijschoolvandaag.nl zijn blij met de grote opkomst, alle geïnteresseerden en de prettige gesprekken die wij voerden. Ook willen we graag alle partners en andere deelnemende bedrijven bedanken voor de inspirerende workshops. Hartelijk bedankt aan De VerkeersAcademie, Dation, Bovemij, VekaBest, Lesautolease.nl, Tafka, het CBR en FAT Dual Control!

Deze Startersdag vraagt om een vervolg. Daarom organiseren we op woensdag 2 oktober de volgende Startersdag. Vooraanmeldingen kun je sturen naar info@rijschoolvandaag.nl.