Stiekeme rijles in Amsterdam levert boete op

rijles

De politie in Amsterdam heeft begin deze week een auto aangehouden waarin rijles werd gegeven. Hoewel de inzittenden beweerden dat dat niet zo was, trapte de politie daar niet in.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

"Een bijzondere smoes in coronatijden", noemt de politie het op Facebook. "Op de snelweg zagen collega's een auto rijden die verdacht veel leek op een lesauto waarin rijles werd gegeven. De auto was niet voorzien van een L-bordje maar voor de collega’s was er genoeg reden om de boel te inspecteren." 

Dubbele bediening

Bij de aanhouding bleek de auto inderdaad voorzien van dubbele pedaalbediening en had de vrouwelijke bestuurder van de auto geen rijbewijs. Als kers op de taart was de bijrijder rijinstructeur van beroep. "maar toch verklaarden hij en de bestuurster dat er absoluut geen sprake was van rijles", schrijft de politie.

Als smoes verzonnen de twee dat de vrouw de vriendin zou zijn, met wie de bijrijder even een ritje maakte. Maar, zegt de politie, laat dit nou niet dezelfde vrouw zijn waarmee de man op dit moment samenwoont en getrouwd is. 

Boete

Omdat het geven van rijles tijdens de coronamaatregelen niet is toegestaan, is er een boete uitgedeeld. De hoogte van de boete kan oplopen tot 4000 euro.