SWOV zoekt deelnemers onderzoek zelfrijdende auto's

auto

Het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) wil meer te weten komen over verschillende manieren waarop een zelfrijdende auto informatie aan zijn bestuurder kan aanbieden. SWOV zoekt voor dit onderzoek deelnemers die thuis ‘als bestuurder’ een aantal video’s van een rit met een zelfrijdende auto wil bekijken.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Voor dit onderzoek vraagt SWOV je een aantal korte video’s te bekijken van een rit met een zelfrijdende auto. Je ziet dan de weg en het interieur van de auto. Tijdens deze rit zal het display op het dashboard informatie met je uitwisselen. 

Onderzoek

Tijdens het bekijken van de video’s wordt gevraagd om hardop te vertellen wat je allemaal ziet en denkt. Alles wordt via video opgenomen. 

De beelden worden alleen voor onderzoeks­doeleinden gebruikt en niet met anderen gedeeld. Na afloopt vul je nog een vragenlijst in en volgt er een kort gesprek. Dit experiment vindt plaats via Microsoft Teams. Het onderzoek zal ongeveer 1 uur in beslag nemen en is vanuit huis te doen als je een computer met internet­verbinding hebt, met een microfoon en webcam.

Na afloop krijg je ook nog een digitale VVV-cadeaubon van 25 euro.

Wie zoekt SWOV?
  • U heeft minimaal 5 jaar uw rijbewijs B.
  • U bent minimaal 18 jaar.
  • U heeft de beschikking over een computer met een webcam en een microfoon en internetverbinding. Het is niet nodig om Microsoft Teams op de computer geïnstalleerd te hebben. 
  • U bent beschikbaar op een werkdag tussen 17 augustus en 9 oktober 2020.
  • U hebt ervaring met het gebruik van (deels) zelfrijdende systemen in een auto. Hieronder vallen ook bijvoorbeeld lane-keepingsystemen (LKS) en/of adaptive cruise control (ACC). 

Vragen of interesse? Mail dan naar Sander.van.der.Kint@swov.nl.