Taxichauffeur weigert dragqueens

Twee Amsterdamse dragqueens zijn geweigerd door een taxichauffeur van Taxicentrale Amsterdam (TCA). Er is inmiddels een klacht ingediend bij de taxicentrale.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

‘Hopelezz’, één van de dragqueens, belde na een avond in de bioscoop TCA op om een taxi te bestellen. “Toen de taxichauffeur belde om de locatie te bevestigen, bleek hij honderd meter verderop te staan. Kort daarna reed hij langs, keek me in de ogen en gaf daarna gas", zo zegt ‘Hopelezz’ in een artikel in Het Parool.

Weigeren

Volgens ‘Hopelezz’, die in het dagelijks leven Richard Keldoulis heet, is het niet nieuw dat dragqueens worden geweigerd door taxichauffeurs. 'Uit ervaring weet ik dat je als dragqueen bij standplaatsen op het Leidseplein of bij het Centraal Station geweigerd wordt. Daarom bel ik altijd de TCA, daar heb ik nooit problemen mee.' Ook op de Facebook-pagina van ‘Hopelezz’ bleken meerdere dragqueens ook te zijn geweigerd door taxichauffeurs.

Tolerant

Gaya Stone, een beginnende dragqueen, zegt tegen redactie van RijschoolVandaag hier zelf nog nooit last van te hebben gehad. “Ik heb juist taxichauffeurs gehad die met mij probeerden te flirten. Er zullen best ook dragqueens zijn die dat zelf ook bij taxichauffeurs proberen, maar iedereen heeft hoe dan ook wel gewoon recht op een taxi. Je mag bij een maatschappij als TCA wel wat meer verwachten lijkt mij...”

Klacht

‘Hopelezz’ heeft vandaag een klacht ingediend bij de TCA en het Meldpunt Discriminatie. De taxicentrale heeft beloofd de chauffeur op zijn gedrag aan te spreken en een aantekening in zijn dossier te plaatsen. Morgen komt de chauffeur op gesprek, zodat hij ook zijn kant van het verhaal kan doen. 'Dit soort zaken zijn in onze ogen niet wenselijk. Wij weigeren geen enkele rit, ongeacht sekse, uiterlijk of wat dan ook', zegt woordvoerder Sanne Takman van TCA.