Taxichauffeurs blokkeren taxistandplaats Amsterdam CS

Afgelopen maandagochtend hebben verschillende taxichauffeurs het tijdelijk onmogelijk gemaakt om vanaf het centraal station in Amsterdam een taxi te nemen. De chauffeurs zijn niet tevreden over de huidige stand van zaken binnen de taxibranche. Hun ontevredenheid ligt met name bij het standplaatsbeleid, de (poging tot) schorsingen van een aantal toegelaten taxibedrijven en de in hun ogen oneerlijke concurrentie met Uber.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Onduidelijkheid

De blokkade werd in de loop van de ochtend weer opgeheven, waarna de chauffeurs zich verplaatsten richting Stopera om hun ongenoegen te uitten bij verkeerswethouden Pieter Litjens. Volgens de chauffeurs lopen ze enorm veel klanten en dus ook inkomen mis sinds de taxistandplaats verplaatst is van de voorzijde naar de achterzijde van het centraal station. De nieuwe taxistandplaats zou te onduidelijk aangegeven worden. De chauffeurs stellen dat het alleen al het beter aangeven van de standplaatsen enorm zou schelen.

Oneerlijke concurrentie

Ook geven de chauffeurs aan dat de huidige regels voor taxichauffeurs te streng zijn. Waar zij geschorst worden voor een week (of langer), ontvangt een ander een boete van slechts enkele tientjes. Deze regels zijn niet van toepassing op ‘oneerlijke concurrenten’, zoals Uber of snorders.