Toyota wil traangasoptie in cabine tegen diefstal

Om dieven voor eens en altijd uit Toyota's te houden heeft het merk een patent ingediend voor een systeem dat traangas kan injecteren in de cabine en dit daarna weer kan ‘ontgeuren’.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Op het eerste gezicht lijkt het patent niet uniek. Toyota heeft namelijk een patent ingediend voor een systeem dat geuren kan verspreiden in auto's. Niets nieuws, want andere automerken bieden dit al jaren aan. Toyota's systeem heeft echter meerdere twists. Zo kan het systeem ook werken als "ont-geurder". Niet onbelangrijk als we binnenkort allemaal een auto moeten gaan delen. Stapt de chauffeur uit, dan wordt de cabine terug naar de originele geur gebracht. Slim denkwerk allemaal via de aanwezigheid van smartphones, sleutels, tablets, zodat de auto perfect weet wie er nu wel of niet in de auto zit.

Anti-diefstal

En hier komt het eigenaardige stukje van het patent: het systeem kan ook mensen detecteren die niet thuis horen in de auto (mensen op een zwarte lijst bijvoorbeeld). Daarop kan het systeem traangas injecteren in de cabine om de persoon weg te jagen.   

Via »