Nieuws voor rijscholen

Auto rijden met hooikoorts

Toyota wil traangasoptie in cabine tegen diefstal

vrijdag 15 maart 2019 | Miranda Schenkhuizen

Om dieven voor eens en altijd uit Toyota's te houden heeft het merk een patent ingediend voor een systeem dat traangas kan injecteren in de cabine en dit daarna weer kan ‘ontgeuren’.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Op het eerste gezicht lijkt het patent niet uniek. Toyota heeft namelijk een patent ingediend voor een systeem dat geuren kan verspreiden in auto's. Niets nieuws, want andere automerken bieden dit al jaren aan. Toyota's systeem heeft echter meerdere twists. Zo kan het systeem ook werken als "ont-geurder". Niet onbelangrijk als we binnenkort allemaal een auto moeten gaan delen. Stapt de chauffeur uit, dan wordt de cabine terug naar de originele geur gebracht. Slim denkwerk allemaal via de aanwezigheid van smartphones, sleutels, tablets, zodat de auto perfect weet wie er nu wel of niet in de auto zit.

Anti-diefstal

En hier komt het eigenaardige stukje van het patent: het systeem kan ook mensen detecteren die niet thuis horen in de auto (mensen op een zwarte lijst bijvoorbeeld). Daarop kan het systeem traangas injecteren in de cabine om de persoon weg te jagen.   

Via

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!