Theorie-examen aanvragen moet vanaf 1 maart via een machtiging

pechtold jinek cbr

De rijschoolbranche is al jaren bezig met het professionaliseren van de branche. Het CBR ondersteunt die professionalisering met een verplichte machtiging bij theorie-examens auto, motor en bromfiets.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Een leerling kan een theorie-examen zelf reserveren via Mijn CBR. Ook kan de leerling ervoor kiezen het examen te laten reserveren door een opleider. Om te zorgen dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt, voert het CBR een verplichte machtiging in. Hiermee  voorkomt het CBR misbruik van gegevens van de kandidaat. Daarnaast maakt het duidelijk dat er via een opleider wordt gereserveerd en dat er dan vaak extra kosten in rekening worden gebracht.

Verplicht vanaf 1 maart 2021

Met de machtiging geeft de kandidaat toestemming om in zijn of haar naam een theorie-examen  te reserveren. Deze verplichte machtiging geldt voor de theorie-examens  voor auto, motor en bromfiets die vanaf 1 maart 2021 afgenomen worden. Machtigen is mogelijk vanaf maandag 16 november.

Professionalisering en bescherming

Deze nieuwe maatregel is onderdeel van een pakket maatregelen, waarmee het CBR de rijschoolbranche ondersteunt bij de gewenste professionalisering en voorkomen we misleiding van kandidaten.