Tijdelijk geen examens door brand CBR

CBR wachttijden opgelopen tot dertien weken

Vanwege een brand in het examencentrum van Rijswijk afgelopen vrijdag, neemt het CBR voorlopig geen theorie- en praktijkexamens en rijtesten af vanuit het examencentrum aan Lange Kleiweg 30.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Voor alle praktijkexamens is een uitwijklocatie gevonden. Zij vertrekken vanaf maandag 6 januari vanuit Event Plaza, Lange Kleiweg 86 in Rijswijk. Alle opleiders en kandidaten worden hierover geïnformeerd.

Voor de praktijkexamens die vrijdag niet zijn doorgegaan, kunnen de kandidaten in overleg met hun rijschool een nieuwe datum kiezen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Er is hiervoor capaciteit beschikbaar gesteld tussen 13 en 24 januari, laat het CBR weten.

Theorie-examens

Het CBR heeft moeten besluiten dat in ieder geval voor de hele maand januari geen theorie-examens geboekt kunnen worden in Rijswijk, tot nader order. Verder zorgt het CBR dat de extra toeslag die automatisch in rekening wordt gebracht als een examen wordt verplaatst,  wordt teruggeboekt.

De theorie-examens vanaf volgende week worden zoveel mogelijk verplaatst naar CBR-locaties in de omgeving. Alle kandidaten ontvangen hierover een mailbericht. De kandidaat kan contact opnemen met de klantenservice als het niet lukt om het examen op de nieuwe locatie of nieuwe tijd af te leggen. De theorie-examens van afgelopen weekend zijn verplaatst naar de locatie in Barendrecht.

CCV

De CBR-divisie voor beroepsexamens (CCV) ondervindt extra hinder van de brand in examencentrum Rijswijk omdat dit administratieve kantoor zich op hetzelfde adres bevindt als het examencentrum.

De geplande taxi praktijkexamens in Rijswijk worden komende week afgenomen vanuit Event Plaza, eveneens aan de Lange Kleiweg in Rijswijk. Opleiders en kandidaten worden hierover geïnformeerd.

De klantenservice van CCV zal begin volgende week klanten gaan terugbellen. Daarnaast zal de verzending van passen, certificaten en reacties op certificeringsaanvragen ook pas in de loop van volgende week hervat kunnen worden.

Man aangehouden

De politie heeft vrijdagochtend 3 januari een 38-jarige man uit Den Haag aangehouden voor de brandstichting in het CBR-gebouw aan de Lange Kleiweg. Bij de brand vielen geen gewonden.