Man aangehouden voor brandstichting bij CBR

CBR opent nieuwe locatie winschoten

Een 38-jarige man uit Den Haag is vrijdagochtend aangehouden voor brandstichting in het CBR-gebouw aan de Lange Kleiweg in Rijswijk.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Rond 07.45 uur kreeg de politie de melding van een brand in het CBR-gebouw in Rijswijk. 

Op het moment van de brand bevonden zich circa dertig mensen in het gebouw. Zij konden ongedeerd naar buiten komen. De brandweer bluste de brand.

Verdachte

In de omgeving van het gebouw konden agenten al snel een 38-jarige verdachte aanhouden. De man uit Den Haag zit vast en wordt gehoord op het bureau. 

Het gebouw is inmiddels verzegeld. De Forensische Opsporing van de politie doet verder onderzoek naar de brandstichting. Over het motief is nog niets duidelijk.

CBR

Vanwege de brand in het examencentrum van Rijswijk neemt het CBR voorlopig geen theorie- en praktijkexamens en rijtesten af vanuit het examencentrum aan Lange Kleiweg 30. Examens worden verplaatst. CBR neemt hierover contact op met de kandidaten en rijscholen.

Getuigen gezocht

De politie geeft in het bericht aan graag in contact te komen met getuigen van de brandstichting. Iets gezien of gehoord? Of zijn er videobeelden? Bel dan 0900-8844 of M 0800-7000.