TU Eindhoven gaat veiligheid werkomgeving rijinstructeurs onderzoeken

bovag rijles

De Technische Universiteit Eindhoven gaat, op verzoek van LBKR, onderzoeken wat een veilige en prettige werkomgeving is voor rijinstructeurs, waarbij de veiligheid van iedereen wordt gewaarborgd.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De Landelijke Beroepsvereniging Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) merkte op dat luchtkwaliteit in de auto in tijden van Covid-19 de rijinstructeurs aardig bezig houdt. Daarom heeft LBKR-lid Brigitte Halberstadt de Technische Universiteit Eindhoven benaderd voor een uitdaging. 

Veilige werkomgeving

'Het is de vraag of de huidige maatregelen en adviezen voldoende zijn om zowel voor de rijinstructeurs als voor de studenten een veilige werkomgeving te garanderen. Dit is niet alleen een probleem in het kader van rijscholen, maar ook algemener op alle gebieden van personenvervoer, zoals taxi's en bussen.' Daarom heeft de TU de uitdaging aangenomen en dit openbaar gemaakt voor studenten om aan te haken.

Opdracht

De opdracht is omschreven als volgt: De uitdaging is om een ​​prettige (en kosteneffectieve) werkomgeving te creëren voor rijinstructeurs en andere professionele chauffeurs, waarbij de veiligheid van zowel chauffeur als passagier (s) wordt gewaarborgd.

​Deze uitdaging omvat (maar is niet beperkt tot):

  • Ontwerp van veilige manieren om airconditioning in voertuigen te gebruiken
  • Gebruik van andere fysieke aanpassingen aan de auto om veilig transport mogelijk te maken
  • Bedenk een pakket van kostenbesparende maatregelen om mensen veilig in auto's te vervoeren

Het is niet bekend wanneer het onderzoek start.