Tussen vergaderingen door rijles op een graafmachine

‘Mag ik even de graafmachine in?’ Bij het Bouw & Infrapark ik Harderwijk krijgen ze die vraag heel vaak. Sinds kort is er daarom een activiteit van gemaakt, genaamd BIGG Stuff. “Tijdens een meeting, congres of vergadering kunnen mensen lekker zand gaan scheppen in de graafmachine”, vertelt Bas van der Wal, projectleider aan cobouw.nl. Weer eens wat anders dan een escape room met je collega’s.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Omdat het Bouw & Infrapark in Harderwijk de vraag vaak kreeg of mensen eens in de graafmachine mochten zitten, besloten ze een activiteit aan te bieden waarin dat kan. Relaties in de bouw- en infrasector die op de locatie komen voor een congres of vergadering. Die hebben nu de mogelijkheid eens een keer écht in de cabine te klimmen.

Ervaren rijinstructeur

Onder begeleiding van een ervaren instructeur mogen ze de graafmachine besturen. Risico’s zijn er amper vindt Van der Wal “Nee, risico’s zijn er niet. Er is nog nooit een ongeluk gebeurd. Je moet het vergelijken met je eerste rijles: daar kom je toch zonder kleerscheuren vanaf?”

Ambassadeurs voor de bouw

Naast het rijden op de graafmachine worden er ook andere ‘bouw’ activiteiten georganiseerd, zoals een bouwestafette op het terrein, bruggen bouwen en meer. Doel van de activiteiten is deelnemers een leuke middag geven, maar daarnaast ook ambassadeurs voor de bouw creëren. “Er is een groot personeelstekort in de bouw, dus we hopen dat we hierdoor mensen enthousiast kunnen maken om voor de bouw te kiezen. En we merken dat dit nu al werkt: we krijgen veel positieve reacties.” Aldus Van der Wal.

Lees hier het hele interview met Van der Wal »