Tweede kamer gaat dit jaar nog problemen CBR onderzoeken

CBR theorie

De tweede kamer gaat dit jaar nog onderzoeken wat er mis gaat bij het CBR. Dit is een groter onderzoek naar de 'loketten' waarbij burgers in contact komen met de overheid.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het onderzoek van de kamer zal de uitkeringsinstantie UWV, de Belastingdienst en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen onder de loep nemen.

Motie

CDA'er Pieter Heerma vroeg om zo'n onderzoek in de marathondebatten na prinsjesdag en voelde zich gesteund door de Christenunie. Alle instanties hebben namelijk problemen, waardoor burgers de dupe worden. 

'De motie verzoekt een parlementair onderzoek voor te bereiden over de oorzaken van problemen bij uitvoeringsorganisaties, het verlies aan menselijke maat, de rol en de informatiepositie van de Tweede Kamer zelf en hoe de uitvoerbaarheid van beleid gewaarborgd kan worden in het parlementaire proces', valt er in de brief van de Tweede kamer te lezen.

Rapport

Het onderzoek moet in maart van start gaan. In het najaar moeten er hoorzitten gehouden worden. Het rapport zelf moet over een jaar worden gepubliceerd.