Uitverkochte Startersdag informatief en leerzaam

Gisteren vond de 4e editie plaats van De Startersdag speciaal voor rijscholen. Een uniek evenement dat, zo blijkt uit de grote belangstelling, echt voorziet in een behoefte.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Met 60 aankomende rijschoolondernemers was De Startersdag tot de laatste stoel uitverkocht. De ondernemers in spe lieten zich door diverse experts van binnen en buiten de branche over alles wat komt kijken bij het starten van een rijschool. De opening werd verzorgd door Gijs Kantelberg, directeur De VerkeersAcademie. Hij hield de aanwezigen voor dat er een groot verschil zit tussen een rijschoolhouder en een rijschoolondernemer. Hij daagde ze uit altijd te blijven ondernemen.

Veel vragen

Wat elke starter lastig vindt is het voeren van een goede boekhouding. Daar werden veel vragen over gesteld aan Henk Kwant van Tafka Belastingadviseurs. Zoals gebruikelijke vragen over de bijtelling van een lesauto, maar ook specifieke vragen over hoe je zaken moet regelen als je zwanger bent.

Ook buigen veel starters hun hoofd over de vraag of ze een lesauto moesten kopen of leasen. Hilarisch werd het toen Stefan van der Sanden van Lesautolease.nl ad rem "Leasen!" antwoordde. Dat kon hij later overigens onderbouwen.

Marketing

Je kunt een rijschool starrten, maar je begint dan op nul. Je hebt geen leerlingen die kunnen zorgen voor mond-tot-mondreclame, je hebt geen slagingspercentage waar je mee kunt adverteren. Hoe kom je dan aan leerlingen. Hoofd marketing van VekaBest, Kris Bom, gaf aan wat er tegenwoordig allemaal mogelijk in is.

Gijs Kantelberg haakte daarop in door een drietal specifieke marketing opleidingen aan te bieden. Te weten:

  • Hoger in Google op 22 juni
    • Google Adwords en zoekmachineoptimalisatie
  • Facebook en Facebook adverteren op 27 juni
    • privesessie met maximaal zes deelnemers
  • Online marketing op 29 juni
Aanbiedingen

Tim de Wijs van inbouwstation Peter Claassen ging in op de actuele discussie of een lesauto wel of niet met ook een extra gaspedaal moet worden uitgerust. Ook nodigde hij alle aanwezigen uit voor zijn Rijschool Relatie Dag op zaterdag 2 juni in Waalwijk.

En Dation had een gouden doos met 500 euro voor iedere rijschoolstarter. Dolf Hendriks legde uit dat Dation helemaal is voorbereid op de nieuwe privacywetgeving van 25 mei.

De dag werd door rijschoolondernemer Erwin Veenboer afgesloten met een stap-voor-stap uitleg over het aanvragen van examens en de administratie die daarbij komt kijken. Want uiteindelijk wil je als starter dat je leerlingen slagen.

Netwerken

Tussen de workshops door waren er netwerksessies met de aanwezige deskundigen. De toeloop was enorm en de sessies moesten met het oog op de klok voortijdig afgebroken worden. Maar dat er leuke professionele contacten zijn gelegd is wel duidelijk.

Data van Rijschoolcongres en Startersdag

RijschoolVandaag.nl organiseert regelmatig evenementen voor rijscholen. Zo organiseerden we al eerder een paar keer Het Rijschoolcongres. Ook in juni 2019 zal Het Rijschoolcongres weer groots georganiseerd worden en zodoende een ontmoetingsplaats zijn voor experts, starters, rijschoolondernemers en leveranciers.

Het eerstvolgende evenement is echter de eerste jubileumeditie van De Startersdag op woensdag 19 september. Dan vindt, wederom in Nieuwegein, alweer de vijfde editie van De Startersdag plaats.