VACATURE: Word jij onze nieuwe webredacteur?

Heb jij schrijftalent en affiniteit met verkeer? Dan zijn wij op zoek naar jou.

VekaBest verkeersleermiddelen - 2

— Advertentie —

RijschoolVandaag.nl is de nieuwssite voor de rijschoolbranche en verkeersprofessionals. De website wordt gerund door een onafhankelijke
redactie die werkt voor de stichting RijschoolVandaag.nl. Deze stichting zorgt ervoor dat iedereen die werkzaam is in het verkeer op de hoogte is van het laatste nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden, opleidingen en trainingen, lesauto's, verkeerskunde en nog veel meer.

Parttime webredacteur

Per direct zijn wij op zoek naar een parttime webredacteur. Als webredacteur zorg jij dagelijks voor nieuwe content op onze nieuwssite. Soms worden toegestuurde persberichten door jou herschreven tot lezenswaardige content. Een andere keer krijg je een tip van één van de partners en ben je meer een echte nieuwsjager. Dan bel je betrokkenen op voor een reactie. Betrokkenen kunnen organisaties zijn zoals Bovag, CBR en het ministerie. Aan jou dan de taak om de onderste steen boven te krijgen.

Ook scan je het wereldwijde web naar interessante nieuwsberichten die jij dan herschrijft en richt op onze doelgroep. Actuele thema’s zijn de klachten bij het CBR, de zelfrijdende auto en nieuwe verkeerswetten.

Maar het maken van artikelen is één ding. Er is meer. Je schrijft pakkende posts voor Twitter en Facebook. Jouw dag is een succes als een van je berichten viral gaat.

Werken kun je vanuit huis doen.

Werkzaamheden op een rij
  • Online monitoren van trends, ontwikkelingen en innovatie rondom verkeer en auto’s;
  • Jagen op nieuws;
  • Produceren van nieuwsartikelen;
  • Inzetten van SEO, social media, referrals en distributiekanalen om content optimaal te verspreiden.
De ideale webredacteur

De ideale webredacteur:

  • schrijft foutloos sterke online content;
  • is proactief en resultaatgericht;
  • is zelfstandig;
  • heeft een HBO/WO-opleiding op het gebied van journalistiek of communicatie afgerond;

Het betreft hier een parttime dienstverband van 16 – 20 uur per week, verdeeld over de 5 werkdagen. Een freelance samenwerking geniet onze voorkeur. Loondienst is echter ook bespreekbaar.

Interesse?

Solliciteren kan tot en met 31 oktober. Bij voldoende reacties kan het zijn dat de vacature eerder gesloten wordt. Stuur je sollicitatiebrief, CV en een paar voorbeelden van items die je gemaakt hebt info@rijschoolvandaag.nl t.a.v. Gijs Kantelberg