Nieuwe rij-instructeur vacaturebank: 'We willen het vinden makkelijker maken'

rijschooler

Begin volgend jaar start online een nieuw initiatief om werkzoekende rij-instructeurs en werkgevende rijscholen bij elkaar te brengen. Op het platform kunnen rij-instructeurs en rijscholen zich aanmelden om iedere maand een mail te ontvangen met een selectie van zoekende rijscholen en rij-instructeurs.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Op deze manier wil het nieuwe, gratis platform ervoor zorgen dat het vinden van een nieuwe rij-instructeur of rijschool gemakkelijker wordt.

Dat zegt initiatiefnemer Tijn Groenewoud. "Wij zien dat veel rijscholen moeilijk aan nieuwe rij-instructeurs komen. Wij willen dit daarom makkelijker maken voor iedereen, zowel voor rij-instructeurs, als voor rijscholen."

Het idee

Rijschooler is een platform voor de gehele sector. "Zowel rijscholen als rij-instructeurs kunnen zich gratis kunnen aanmelden", vertelt Groenewoud aan Rijschoolvandaag.nl. "De rijscholen zullen vanaf begin 2020 iedere maand een mail ontvangen met werkzoekende rij-instructeurs en rij-instructeurs zullen een mail ontvangen met vacatures van rijscholen. Op deze manier hoeft een drukke rijschool of instructeur bijvoorbeeld niet urenlang het internet af te zoeken naar opties, maar kan hij of zij gewoon zijn mail checken."

Rijscholen hebben het nou eenmaal druk, geeft Groenewoud aan. "Zeker de kleinere rijscholen hebben weinig tijd om naast hun overvolle agenda ook nog op zoek te gaan naar versterking. Op deze manier zal het in ieder geval een stuk makkelijker worden om een overzicht te krijgen op het grote internet."

Probleem

Groenewoud runt een marketingbureau dat gespecialiseerd is in de rijscholensector. "Daar focussen we voornamelijk op het binnenhalen van leerlingen en het vergroten van de naamsbekendheid van de rijschool. Alleen gaandeweg kwam ik erachter dat heel veel rijscholen met een probleem kampen." 

"Wanneer een rijschool groeit moeten ze op zoek gaan naar instructeurs. Dit is alleen niet altijd even makkelijk", aldus Groenewoud. "Daarom hadden wij allereerst een service ter beschikking gesteld om per individuele rijschool instructeurs te werven. Maar we merkten dat dit probleem in de hele sector speelt. Dit vroeg op een grotere aanpak." 

Met deze site hoopt Groenewoud, samen met zijn collega Kasper Dolk, het probleem op te lossen voor iedereen. "Er moest iets gecreëerd worden waar alle vraag en aanbod samen zouden komen. Dat is wat we met Rijschooler hopen te bereiken. Wij hopen dus zoveel mogelijk mensen uit de rijscholen sector op te kunnen roepen om dit initiatief te delen."

Gratis alternatieven

Overigens is het niet nieuw wat Groenewoud wil gaan doen. Er zijn alternatieven beschikbaar. Zo heeft De VerkeersAcademie een volautomatische vacaturebank. Het plaatsen van vacatures is in die vacaturebank ook gratis.