Nieuws voor rijscholen

Taxistandplaats Schiphol

Vandaag kort geding taxironselaars Schiphol

donderdag 02 februari 2017 | Daisy Kossen

Vandaag dient zich het kort geding dat een groep taxichauffeurs heeft aangespand tegen de gemeente Haarlemmermeer om te voorkomen dat ze geen ritjes meer op Schiphol kunnen aanbieden.

Peter Claassen Dubbele Bedieningen (advertentie)

Blokkade

Gisteren hebben nog zoín 80 taxichauffeurs op Schiphol gedemonstreerd tegen het uitblijven van een verbod voor ronselaars. In de namiddag blokkeerden ze voor ongeveer anderhalve uur de taxistandplaats. Het gaat om chauffeurs die fors betalen voor een vergunning om op de standplaats op het vliegveld klanten op te pikken. Door de blokkade stonden konden veel mensen niet weg en ontstonden er wachtrijen bij de taxistandplaats. Zo nu en dan reed er een taxi van een chauffeur die niet meestaakte, onder luid protest van de stakers.

Boos

Ze zijn boos dat ronselaars zonder vergunning nog steeds klanten oppikken op het plein voor Schiphol. De gemeente Haarlemmermeer wil de ronselaars verbieden, maar die spanden dus een kort geding aan tegen het verbod. Het verbod is uitgesteld tot de rechter uitspraak doet.

Taxironselaars

Taxironselaars spreken op het plein voor Schiphol Plaza reizigers aan en proberen hen soms op dwingende wijze een taxirit aan te bieden. Sommigen dragen daarbij hesjes of laten pasjes zien waarop staat dat ze een officiŽle taxidienst zijn. De ronselaars bieden daarnaast nog steeds ritjes vanuit de aankomsthal aan, ondanks dat daar al enkele maanden op gehandhaafd moet worden.

Op dit moment zijn er drie taxidiensten die op Schiphol hun diensten mogen aanbieden. Deze chauffeurs staan op de officiŽle standplaats voor Schiphol Plaza.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Gerelateerde berichten

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dť nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!