VEKABEST: De Rijopleiding in Stappen (RIS) geheel vernieuwd

vekabest boek

Het VekaBest praktijkboek voor de Rijopleiding in Stappen (RIS) is recent geheel vernieuwd. Ook heeft het een nieuwe look & feel gekregen. Het RIS-team van VekaBest heeft het RIS-praktijkboek kritisch tegen het licht gehouden en aangepast aan de huidige tijd. Zo zijn bijvoorbeeld ADAS-systemen in het boek opgenomen en is het boek nu ook geschikt voor de automaatopleiding.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Verder is het boek nu ook leverbaar met praktijkinstructie-clips, ontwikkeld voor en door ervaren (RIS-)instructeurs als optimale ondersteuning voor uw praktijkrijopleiding. Ze geven de leerling inzicht in het gewenste gedrag en de gewenste afhandeling van verkeerssituaties. Zo verloopt uw praktijkopleiding efficiënter, ontstaat er meer afwisseling in uw lesprogramma en blijft uw leerling daardoor beter gefocust.

De tarieven zijn:

  • RIS-praktijkboek - 16,44 EUR excl. btw (geadviseerde verkoopprijs 26,50 EUR incl.)
  • RIS-praktijkinstructie-clips, 9 maanden toegang - 14,75 EUR excl. btw (26,50 EUR incl.)
  • Combinatie RIS-praktijkboek met praktijkinstructie-clips - 21,83 EUR excl. btw (39,75 EUR incl.)
Nieuw: ADAS-systemen

Nieuw in het RIS-praktijkboek is de toevoeging van ADAS-systemen. De moderne auto kent steeds meer geavanceerde hulpsystemen die de bestuurder helpen bij zijn verkeerstaak. Aan de rijinstructeur de schone taak deze hulpsystemen in de praktijkopleiding op te nemen en de leerling er kennis mee te laten maken. De herziene versie van VekaBest maakt die taak een stuk gemakkelijker; de meest voorkomende ADAS-systemen zijn overzichtelijk in het boek opgenomen met een heldere uitleg.

Uniek: controleoefeningen

Wat het RIS-praktijkboek van VekaBest uniek maakt zijn de controleoefeningen. Overzichtelijk en gegroepeerd per script is een groot aantal oefeningen beschreven die u met uw leerling kunt doen om het script aan te leren, eigen te maken en te veralgemeniseren. Deze controle-oefeningen zijn nu uitgebreid met nieuwe oefeningen, gebaseerd op de ADAS-systemen. Al spelenderwijs leert uw leerling deze systemen met het nieuwe boek kennen. Al met al een prettig, praktisch en leerzaam werkboek.

Nu ook voor de automaat!

Het nieuwe VekaBest-praktijkboek kan nu ook gebruikt worden voor de automaatopleiding. Hoewel de meeste lesauto’s nog handgeschakeld zijn, komt de automatische versnellingsbak door de opkomst van elektrische voertuigen steeds meer in beweging. Het praktijkboek is hierop nu aangepast. De afwijkende toepassingsregels voor de automaat zijn duidelijk weergegeven. De leerling zal dit direct herkennen aan het icoontje ‘automaat’. En voor de ‘schakelleerling’ is meteen duidelijk dat deze passage niet voor hem bedoeld is.

Kortom, een praktisch en modern praktijkboek, geschikt voor iedere praktijkopleiding.

Professionalisering

In samenwerking met de CBR-divisie Vakopleidingen RIS werken wij voortdurend aan verdere professionalisering van onze leermiddelen, om op die manier de rijvaardigheid van uw kandidaten op een nog hoger peil te brengen. Hierbij maken we ook gebruik van de kennis en expertise die aanwezig is bij rijschoolhouders en opleidingsinstituten. Zij dragen met hun inbreng bij aan deze kwaliteitsverbetering. In dit proces blijft het CBR, als aanbieder van het praktijkexamen, eindverantwoordelijk voor de Rijopleiding in Stappen. Samen halen we de eindstreep.

Ambitie

VekaBest blijft zijn doel naar een hoog slagingspercentage – voor zowel theorie als praktijk – onderstrepen. We richten ons op kwalitatief hoogwaardige lesmethoden, waarvoor het CBR-praktijkexamen als uitgangspunt dient. Hierdoor heeft u al vele jaren de beschikking over hoogwaardig en up-to-date lesmateriaal van VekaBest, die u in staat stelt de begrijpelijke lesstof simpel aan uw leerlingen over te brengen.

Contact:

Wil u hierover meer informatie inwinnen neem dan contact met VekaBest: info@vekabest.nl of bel 040-2140080. Of u neemt contact op met één van onze vertegenwoordigers, deze snel, direct en altijd bij u in de buurt. Zij zijn te bereiken via telefoon, WhatsApp en e-mail:

  • Anne Postmus: 06 53 33 03 00, anne.postmus@vekabest.nl
  • Willian Wouters: 06 53 11 77 90, willian.wouters@vekabest.nl
  • Marinus van Schijndel: 06 53 10 43 97, marinus.van.schijndel@vekabest.nl
  • Huug Jansen: 06 51 36 09 73, info@verkeersleermiddelen-jansen.nl