VekaBest vergroot uw acceleratievermogen

veka en vto

We mogen weer! Al onze collega’s hebben er ongelofelijk veel zin in om samen met u de branche weer snel op volle toeren te laten draaien. Daarbij blijven we u ondersteunen met innovatieve, kwalitatief hoogwaardige en gebruiksvriendelijke producten en diensten. De afgelopen weken hebben we op de achtergrond doorgewerkt aan productontwikkeling, -onderhoud en -innovatie. De highlights daarvan hebben we hieronder kort samengevat.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Eén (nieuw) loket voor al onze diensten

Behalve met onze uitstekende leermiddelen willen we ook met onze dienstverlening onze klanten, de opleiders en hun leerlingen, optimaal faciliteren. Wij staan voor customer intimacy en introduceren vol trots de volgende stap hierin: het VekaBest klantenportal. Via dit ene loket, dat we voor u als klant op maat inrichten, regelt u alles zélf: bestellingen van leermiddelen en rijschoolbenodigdheden, lesplannen en inlogcodes voor de nascholing code 95, toegang tot de leerlingvolgsystemen en het klassikale theorie platform. Ook hebt u inzicht in uw order- en factuurhistorie.

Theoriecursussen verkopen via een boekingsmachine op Internet

Vanaf medio mei bieden we de mogelijkheid aan rijscholen om (alleen of in groepsverband) gebruik te maken van de VekaBest boekingsmachine voor theoriecursussen. Via uw account voor de boekingsmachine beheert u uw cursussen, locaties en capaciteit. Deze kunt u vervolgens via een gebruiksvriendelijke Self service functionaliteit op Internet aanbieden, via zoveel websites als u wilt.

De boekingsmachine regelt de inschrijving en de betaling van de leerlingen en zorgt dat zij een inlogcode krijgen voor de voorbereidende zelfstudie. Via uw dashboard houdt u zicht op uw capaciteit en ziet u eenvoudig wanneer het tijd wordt om extra cursussen te plannen.

Online klaslokalen (Webinars)

In de afgelopen weken zijn veel van onze klanten theorieles via Webinars gaan geven. Gelet op het succes daarvan en het enthousiasme van de klanten die ermee werken, hebben we besloten deze manier van lesgeven structureel te ondersteunen op ons klassikale theorie platform. Alle klanten met een account voor dat platform hebben hierover separaat een mailing ontvangen.

De lesmethoden TheorieCompact B, A en AM en de lesmethode TheorieCompact vrachtauto zijn specifiek geschikt gemaakt om (ook) via deze manier van lesgeven te worden aangeboden. Om u te ondersteunen, hebben we specifieke handleidingen geschreven. Deze stellen we gratis beschikbaar.

TheorieCompact voor categorieën A en C

TheorieCompact B heeft in het afgelopen jaar een vogelvlucht genomen. Rijschoolhouders en docenten zijn razend enthousiast over deze compacte hybride opleidingsmethode. En, niet minder belangrijk, de slagingspercentages zijn uitstekend! Daarom presenteren we nu ook vol trots de hagelnieuwe TheorieCompact voor de categorie A. En over niet al te lange tijd volgt ook nog AM.

Maar daar stoppen we niet; ook de theorie-opleiding voor de vrachtauto is vanaf nu ‘compact’ verkrijgbaar, in 2x2 varianten:

 • RV1 TheorieCompact regulier
 • RV1 TheorieCompact Webinarversie
 • V2V3C TheorieCompact regulier
 • V2V3C TheorieCompact Webinarversie

Het is de combinatie van voorbereidende zelfstudie, het monitoren daarvan, compacte klassikale of online theorielessen en realistische examentrainingen die TheorieCompact zo effectief maken. Ervaar het zelf!

Dé Rijopleiding in Stappen uitgebreid met praktijkinstructie clips

Ons nieuwe praktijkboek voor de Rijopleiding in Stappen (RIS) is onlangs geheel herzien. Het RIS-team van VekaBest heeft het kritisch tegen het licht gehouden en aangepast aan de huidige tijd. Zo zijn bijvoorbeeld ADAS-systemen in het boek opgenomen en is het boek nu ook geschikt voor de automaatopleiding.

Het boek is nu ook leverbaar met praktijkinstructie clips, ontwikkeld voor en door ervaren (RIS-)instructeurs als optimale ondersteuning voor uw praktijkrijopleiding. Ze geven de leerling inzicht in het gewenste gedrag en de gewenste afhandeling van verkeerssituaties. Zo verloopt uw praktijkopleiding efficiënter en ontstaat er meer afwisseling in uw lesprogramma, waardoor de leerling beter gefocust blijft.

De tarieven zijn:

 • RIS-boek - 16,44 EUR ex (verkoopprijs 26,50 EUR incl)
 • RIS-praktijkinstructie clips, 9 maanden toegang - 14,75 EUR ex (26,50 EUR incl)
 • Combinatie RIS-boek met praktijkinstructie clips - 21,83 EUR ex (39,75 EUR incl)
Interactive Online Rijles

Een volgende innovatie is de Interactive Online Rijles, die we medio dit jaar zullen introduceren. Dit product wordt een échte belevenis voor de leerling, waarbinnen theorie en praktijk bij elkaar komen en elkaar versterken.

De exacte werking houden we voor nu nog even geheim; houd onze nieuwsberichten in de gaten!

Code 95 - nascholing 3.0

Langzaam maar zeker wordt het aantal nieuwe (e-learning)modules steeds verder uitgebreid. In uw Self service functionaliteit (in het leerlingvolgsysteem of in uw klantenportal) voor de nascholing code 95 ziet u exact welke modules er al beschikbaar zijn als ‘nascholing 3.0’.

De nieuwe modules zijn niet alleen inhoudelijk vernieuwd, om ook aan terugkerende cursisten een nieuwe leerbeleving te bieden; ze zijn ook onderwijskundig aangepakt, om ze interactiever te maken en een nóg groter praktisch nut te geven. Daarbij is ook het e-learning platform compleet vernieuwd.

Overstappen van nascholing 2.0 naar nascholing 3.0? Met de panklare lesplannen van VTO is dat een fluitje van een cent.

Overig

Uiteraard blijven we ook onze bestaande producten optimaal onderhouden. Een kleine greep:

 • De Engelstalige theorieboeken voor Auto en Motor zijn geheel nagelopen en vernieuwd
 • Ook het Poolse theorieboek voor Auto heeft een grondige revisie ondergaan
 • Binnenkort verschijnt de nieuwe druk van ons ADR boek. We hebben verschillende (onderwijskundige) vereenvoudigingen doorgevoerd en ook het taalgebruik nog eens kritisch tegen het licht gehouden. Daardoor is het boek nóg toegankelijker geworden
Meer informatie

Voor meer informatie belt u naar VekaBest of neemt u contact op met onze vertegenwoordigers. Zij zijn te bereiken via de telefoon, WhatsApp en e-mail:

 • Anne Postmus: 06 53 33 03 00, anne.postmus@vekabest.nl
 • Willian Wouters: 06 53 11 77 90, willian.wouters@vekabest.nl
 • Marinus van Schijndel: 06 53 10 43 97, marinus.van.schijndel@vekabest.nl
 • Huug Jansen: 06 51 36 09 73, info@verkeersleermiddelen-jansen.nl