De VerkeersAcademie gooit het roer volledig om

Ondanks de huidige lastige tijd waarin de opleidingen vrijwel volledig stillagen, heeft de VerkeersAcademie de afgelopen maanden hard gewerkt aan de toekomst. De twee belangrijkste ontwikkelingen betreffen de overstap op een elektrisch wagenpark en de introductie van een nieuwe bijscholing tot gecertificeerd ADAS-instructeur. Ook werd een nieuwe slogan geïntroduceerd: Driving your future.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Groene toekomst

De VerkeersAcademie blijft graag naar de toekomst kijken. Niet alleen als het gaat om moderne lesmethodes in de vorm van klassikale, blended en e-learning opleidingen, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Daarom is het volledige wagenpark inmiddels vervangen door elektrische Opels Ampera. Directeur Gijs Kantelberg: “Het zijn lastige tijden voor de branche, maar we moeten vooruit blijven kijken en samen blijven investeren in de toekomst. Dat geldt ook als het gaat om een groene toekomst. Met onze elektrische voertuigen dragen we bij aan schonere lucht en minder geluidshinder.”

Geavanceerde rijhulpsystemen

Ook als het gaat om rijhulpsystemen wil de VerkeersAcademie vooroplopen. Daarom is het gestart met de opleiding tot gecertificeerd ADAS-instructeur. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems. In goed Nederlands: geavanceerde rijhulpsystemen. Veel van deze systemen zijn vanaf 2022 verplicht in nieuwe auto’s. Ze ondersteunen automobilisten tijdens het rijden en verhogen - bij juist gebruik - de veiligheid op de weg. Er zijn tientallen ADAS-systemen, waaronder Lane departure warning, Dode hoek waarschuwing, Voorliggerdetectie, Verkeersbordherkenning en Automatisch parkeren. Via de bijscholing tot gecertificeerd ADAS-instructeur maken rij-instructeurs via e-learning, klassikale lessen én in de praktijk zich deze systemen eigen, zodat ook zij zich kunnen voorbereiden op de toekomst, die voor ons ligt.

Ben jij ook een rijinstructeur die de sprong naar de toekomst wil maken? Lees dan hier hoe je dat aanpakt.

klaar voor de toekomst